bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар на тему синергії влади, бізнесу, суспільства і медіа напередодні «Ріо +20»
28.04.2012

Коли світові медіа жваво обговорюють тему сталого розвитку як найбільш перспективну стратегію 21 століття, а світові лідери готуються до Ріо+20, в українському медіа-просторі здебільшого панує тиша.

Чому не варто боятися терміну «сталий розвиток» і як зробити з нього цікавий журналістський матеріал? На ці запитання є захопливі відповіді.

Представництво ООН, ПРООН та мережа Глобального договору в Україні запрошують поглянути на тему сталого розвитку під новим кутом зору, і пересвідчитися, що вона може бути привабливою для медіа. Реальні приклади запропонує спеціальна гостя з CNN International Дебора Ріверс (Deborah Rivers), виконавчий продюсер медіа-проектів CNN International «Шлях до Ріо» (Road to Rio) та «Шлях до Дюрбану» (Road to Durban).

18 травня 2012 року представники національних та регіональних медіа запрошуються до участі в семінарі для медіа «Синергія влади, бізнесу, суспільства і медіа напередодні Ріо +20». Під час семінару учасники отримають найактуальнішу інформацію щодо висвітлення та практичного застосування концепції сталого розвитку в Україні та світі.

Місце проведення: м. Київ, офіс «Інтерньюз-Україна», вул. Ризька 15 (біля метро Дорогожичі).

В програмі семінару:

  • 9.30 – 10.00 - Реєстрація. Вітальна кава.
  • 10.00 - 11.30- I сесія «Що таке «Ріо +20» і концепція «сталого розвитку»: що це означає для держави, бізнесу та суспільства та як світ готується до Ріо +2012.

Модератор: Євген Федченко, професор, декан Києво-Могилянської школи журналістики

  • 11.30 - 13.00- II сесія «Чи є місце Україні в глобальній стратегії «сталого розвитку»: хто представлятиме і що може отримати Україна від Ріо +20.

Модератор: Андрій Куликов, медіа-експерт, ведучий політичного ток-шоу «Свобода слова»

  • 13.30 – 16.00 - Майстер-клас «Як в українських реаліях загорнути «сталий розвиток» в медіа-упаковку?» від Дебори Ріверс з CNN International та медіа-експерта Євгена Глібовицького.*

*Під час заходу буде забезпечено синхронний переклад

Запрошені гості та учасники дискусійних панелей:

  • Рікарда Рігер, Директор Представництва ПРООН в Україні
  • Сергій Волков, Старший програмний менеджер ПРООН в Україні
  • Дебора Ріверс, Виконавчий продюсер медіа-проектів CNN International
  • Ганна Голубовська-Онісімова, президент Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86»
  • Тетяна Тимочко, голова Всеукраїнської екологічної ліги
  • Євген Глібовицький, керуючий партнер комунікаційної консалтингової компанії Pro.mova
  • Представники профільних міністерств та бізнес-компаній

Умови участі: Участь безкоштовна. Учасникам з регіонів організатори відшкодовують проїзд поїздом/автобусом.

Реєстрація обов’язкова! Для участі необхідно заповнити та надіслати реєстраційну онлайн-анкету на сайті www.internews.ua до 18.00 14 травня 2012 року.

Учасники отримають підтвердження участі в залежності від наявних місць у вівторок 15 травня до 14.00.

Із запитаннями звертайтеся, будь ласка, до Ольги Сушицької, моб. 067-243-63-55, тел/факс 044-458-44-40, e-mail [email protected].

Організатори семінару: Представництво ООН в Україні, Програма Розвитку ООН (ПРООН), мережа Глобального договору ООН в Україні, телекомпанія CNN International та МГО «Інтерньюз-Україна».

Для інформації

20-22 червня у Ріо-де-Жанейро відбудеться Конференція ООН зі сталого розвитку «Ріо+20» - одна з наймасштабніших міжнародних подій десятиріччя, в рамках якої світові лідери, представники міждержавних та неурядових організацій, бізнесу та інших груп підбиватимуть підсумки міжнародних зусиль у напрямку сталого розвитку людства здійснені за останні 20 років, з часу історичного «Саміту Землі» у Ріо в 1992 році. Учасники «Ріо+20», серед яких 130 голів держав, обговорять концепцію подальших дій, які б дозволили скоротити бідність у світі, сприяти встановленню соціальної справедливості і захисту навколишнього середовища, враховуючи стрімке зростання чисельності населення планети, а також системні кризи, з якими зіштовхується людство.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.