bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь у тренінгу „Громадські розслідування правопорушень та насильства з боку міліції”
23.08.2012

Коли вчинено злочин, розслідує його обставини і шукає підозрюваних у справі міліція. Коли ж злочин вчинив міліціонер? На те, наскільки об’єктивними будуть розслідування злочинів нечесних правоохоронців, може впливати кожен з нас, ініціюючи та проводячи громадське розслідування.

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ)  оголошує конкурс на участь у тренінгу „Громадські розслідування правопорушень та насильства з боку міліції”. До участі у тренінгу запрошуються активісти недержавних організаційпрацівники засобів масової інформації, які мають мотивацію активно діяти в сфері захисту та підтримки прав людини, зацікавлені у громадському контролі діяльності правоохоронних органів.

Навчання пройдуть за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та в співпраці з Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини».

Учасники тренінгу дізнаються:

  • як проводяться розслідування різними органами та інституціями: Міністерством внутрішніх справ, тимчасовими слідчими комісіями ВР, Уповноваженим з прав людини, журналістами;
  • як правильно та ефективно збирати необхідну інформацію для громадського розслідування;
  • як поводити себе у конфліктних ситуаціях з міліцією під час проведення розслідування;
  • як спланувати та впровадити в життя громадське розслідування на актуальну тему.

Тренінги відбудуться:

 14-16 вересня 2012 року у Києві для учасників з Київської, Житомирської, Черкаської, Кіровоградської, Сумської, Вінницької, Чернігівської, Одеської та Миколаївської областей.

21-23 вересня 2012 року у Львові для учасників з Львівської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей.

28-30 вересня 2012 року у Харкові для учасників з Харківської, Полтавської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей та АР Криму.

УВАГА! Під час заповнення анкети обирайте тренінг саме в тому місті, яке вас цікавить!

Претенденти на участь у тренінгах повинні бути готові:

  • відвідувати всі заняття протягом 3-денного тренінгу;
  • активно брати участь у виконанні практичних завдань;
  • працювати в команді з іншими учасниками тренінгу;
  • взяти участь у проведенні 2 громадських розслідувань протягом жовтня-листопада.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом, купейним або плацкартним вагоном поїзда. (УВАГА: проїзд поїздом HYUNDAI організаторами тренінгу не покривається). Після закінчення тренінгу учасники отримують сертифікат.

Для участі у конкурсі необхідно:

Заповнити електронну форму за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (Зверніть увагу – щоб отримати доступ до анкети, необхідно зареєструватись на сайті!)

В полі анкети „Додаткове завдання” необхідно описати ситуацію із порушенням прав людини з боку правоохоронців у вашому регіоні, яка, на вашу думку, потребує громадського розслідування. Протягом тренінгу учасники працюватимуть саме над цими ситуаціями.

Кінцева дата реєстрації до участі у тренінгу – 27 серпня 2012 р.

Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати протягом 3 днів після кінцевої дати реєстрації

За додатковою інформацією звертайтесь:
Марина Цапок, програмний асистент Асоціації УМДПЛ
+38 (097) 96 173 46
[email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.