bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар «Доступ громадськості до законотворчого процесу» у Донецьку
03.12.2012

15 грудня 2012 року в Донецьку буде проходити семінар «Доступ громадськості до законотворчого процесу», організований Програмою сприяння Парламенту України-ІІ за сприяння Молодіжного руху «МОДОС-Донецьк». Всім зацікавленим буде запропонована можливість навчитися грамотно співпрацювати з новообраною Верховною Радою України з користю для себе, міста та області.

Семінар ознайомить учасників з основними етапами та суб’єктами законодавчого процесу, функціональною, політичною та організаційною структурою Верховної Ради та роллю різних інститутів парламенту в законотворчому процесі.

Ставши учасником цього унікального заходу, Ви дізнаєтеся про основні функції і структуру парламенту, навчитеся правильній комунікації з владою задля ефективного вирішення проблем громади!

Участь безкоштовна, забезпечуємо роздатковими матеріалами, кава-паузами та обідом!

Учасники дізнаються більше про закони, які регламентують діяльність неурядових організацій, а також про участь громадських організацій у законотворчому процесі. Фахівці законотворчої сфери познайомлять городян з можливостями участі громадськості у виконанні контрольної функції Верховної Ради, зокрема щодо депутатських звернень запитів і особливостей підготовки комітетських слухань. До уваги учасників буде представлено розроблений інтернет-проект «Всеукраїнський портал народної законотворчості», який незабаром надасть можливість громадянам долучитися до обговорення законів і підготовки законопроектів.

Практичною складовою семінару стане написання проектів законодавчих ініціатив, а також поправок до існуючих законодавчих актів.

Особливо актуальним нам видається висвітлення цієї теми напередодні старту роботи нового парламенту: в ньому представники міста і області зможуть спиратися на ідейну підтримку цілої платформи небайдужих донеччан, які отримають як знання про підготовку законодавчих ініціатив, так і зв’язок з парламентаріями для презентації своїх ідей.

Організатори запрошують охочих взяти участь у семінарі, познайомитися з багатим досвідом законодавчої роботи Верховної Ради України, взяти участь у практичних завданнях для учасників семінару-тренінгу, а також обговорити проблему комунікації між представниками влади та громадськості, можливості поліпшення якості співпраці між владою та громадою.

Початок о 10:00 і до 17:00! Дізнаєтеся про основні функції і структуру парламенту, навчитеся правильній комунікації з владою для ефективного вирішення проблем громади! Захід проходить 15 грудня в залі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, адреса: пр-кт Богдана Хмельницького, 96.

Для участі у тренінгу необхідно до 10 грудня 2012 року заповнити анкету за посиланням. До 12 грудня відібрані учасники отримають запрошення на захід.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.