bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на семінар з моніторингу мирних зібрань продовжено до 14 травня
11.05.2013

Раді повідомити, що у зв’язку з травневими канікулами продовжено конкурс на участь у семінарі «ТЕХНОЛОГІЯ ПРОВЕДЕННЯ МОНІТОРИНГУ МИРНИХ ЗІБРАНЬ», на який запрошує Центр Громадянських Свобод. Захід відбудеться 14-16 червня 2013 року у м. Києві, участь безкоштовна. Заявку можна подати до 14 травня включно.

Навчання дає можливість у подальшому долучитись до груп громадського спостереження «ОЗОН», які на сьогоднішній день формуються по різних містах України та вже мають досвід проведення спостереження в Росії у складі міжнародних моніторингових груп. Розвиток подібної співпраці планується й надалі.

Громадські спостерігачі з’явилися у 6 обласних центрах України, а саме Києві, Луцьку, Ужгороді, Запоріжжі, Сімферополі, Хмельницькому. Приєднуйся і сформуй у своєму місті особливий ОЗОНовий шар!

 Під час навчання ви зможете:

ü  ознайомитися з реальною ситуацією забезпечення свободи мирних зібрань в Україні, законодавчим регулюванням та судовою практикою;

ü  дізнатися про можливу тактику дій правоохоронних органів під час охорони мирних зібрань, зокрема, застосування спецзасобів, процедуру затримання, огляд речей, фото-, відео-зйомку міліції, розташування співробітників;

ü  навчитися проводити незалежне спостереження, зокрема, відпрацювати навички моніторингу мирних зібрань, роботи із документами, написання висновків та рекомендацій.

Щоб взяти участь у навчанні потрібно:

  1. 1.    Заповнити онлайн-форму до 14 травня 2013 року (включно) та пройти конкурсний відбір;
  2. 2.    Якісно та вчасно виконати дистанційне завдання, що є, по суті, перепусткою для участі у навчально-практичному семінарі «Технологія проведення моніторингу мирних зібрань» та буде надіслане після конкурсного відбору.
  3. 3.    Приєднатися до групи громадського спостереження «ОЗОН» у соціальних мережах VK та FB, де постійно оновлюється корисна інформація щодо свободи мирних зібрань.

Учасники семінару забезпечуються проживанням, харчуванням, роздатковими матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати. Учасники отримають сертифікат, що засвідчує проходження ними даного навчання.

Аналіз стану справ в Україні з дотриманням та забезпеченням права на мирні зібрання, проведений протягом 2010-2012 років низкою національних та міжнародних інституцій, виявив ряд негативних тенденцій. Більшість експертів однозначно констатували, що міжнародні стандарти в сфері мирних зібрань в Україні майже не дотримуються. Держава виявилася нездатною забезпечити свободу мирних зібрань як одне з фундаментальних прав людини, а позитивних змін у цій сфері протягом останніх трьох років майже не відбулось.

Ці негативні явища поглиблюються відсутністю постійної та кваліфікованої оцінки ситуації в сфері мирних зібрань, об’єктивної фіксації порушень вимог закону як з боку учасників акцій, так і з боку правоохоронців.

За цих обставин громадською організацією «Центр Громадянських Свобод»  (ЦГС) запроваджено ініціативу щодо організації навчання та підготовки спеціальних громадських спостерігачів «ОЗОН», які взяли на себе здійснення неупередженої фіксації дій учасників мирних зібрань та аналізу правоохоронної тактики щодо їх забезпечення.

Довідково: проект здійснюється за підтримки НДО «Дім свободи» (Freedom House).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.