bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа медичної журналістики з питань раку молочної залози
26.09.2013

Національна спілка журналістів України, Громадська Спілка «Міжнародний Клуб Лікарів та Фармацевтів» і фармацевтична компанія «Рош Україна» оголошують про набір учасників до чергового модулю Школи медичної журналістики з онкології «Рак молочної залози: хворобу можна попередити!».

Захід відбудеться у Києві 17-18 жовтня за підтримки Міністерства охорони здоров’я. Близько 40 учасників національних та регіональних медіа дізнаються актуальну інформацію про причини, ознаки, методи лікування онкопатології молочної залози. Провідні фахівці-медики розкажуть про важливість самообстеження та профілактики захворювання, особливості реабілітації та психологічної допомоги хворим, тонкощі спілкування з онкохворими та дотримання правил журналістської етики.

Також у рамках проекту журналісти ознайомляться з роботою мобільного пункту обстеження, де учасниці Школи зможуть зробити ультразвукову діагностику та отримати консультацію лікаря.

Крім цього, під час дводенного навчального заходу будуть проведені практичні заняття з медіатренерами щодо вдосконалення журналістської майстерності і майстер-класи авторитетних журналістів із відомих національних медіа.

В рамках Школи медичної журналістики буде підбито підсумки конкурсу «Проти раку – за життя», який організатори проводили серед журналістів на найкращий матеріал з онкотематики. На конкурс надійшли роботи із друкованих, інтернет-видань, теле- і радіокомпаній.

Нагородою за першу премію стане планшетний комп’ютер, за другу премію – нетбук і за третю – цифровий диктофон. Головний приз конкурсу – навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

До Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози Громадська Спілка «Міжнародний Клуб Лікарів і Фармацевтів» та компанія «Рош Україна» за підтримки МОЗ проводять масштабний інформаційно-роз’яснювальний профілактичний проект «Турбуйся про них!» У рамках цього проекту буде проведено безкоштовне медичне обстеження жінок-журналісток та консультування лікарями у редакціях ЗМІ.

18 жовтня об 11.00 у приміщенні інформаційного агентства Укрінформ відбудеться підсумкова прес-конференція для регіональних та національних медіа на тему захворюваності на рак молочної залози, де буде оголошено результати проекту.

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування.

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів – [email protected]– лист, у якому зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

 

Контакти

  • (044) 234-52-09
  • (044) 235-87-66 (Ярослава).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.