bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар для журналістів щодо висвітлення європейської тематики
25.10.2013

26-27 жовтня 2013 року Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» проведе семінар «Європейські цінності та політико-правові основи співпраці Україна-ЄС». Cемінар в рамках проекту «Сприяння покращенню у висвітленні журналістами європейської тематики: серія інформаційних семінарів-тренінгів для представників ЗМІ» спрямований на підвищення професійного рівня українських журналістів, зокрема з питань європейської інтеграції та європейської тематики в цілому. У семінарі візьмуть участь 20 журналістів, що представляють різні види мас-медіа, а також блогери з багатьох міст України. 
 
Семінар розпочнеться панельною дискусією, що буде присвячена питанням європейських цінностей, що є основою як внутрішньої діяльності, так і зовнішньої політики ЄС. Своїми думками з цього приводу поділяться Євген БИСТРИЦЬКИЙ, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження», Мартін ДЕЙ, заступник Голови місії посольства Великої Британії в Україні, Наталія АМЕЛЬЧЕНКО, доцент кафедри політології Національного університету Києво-Могилянська академія, Ірина БЕКЕШКІНА, директор фонду «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучеріва, та Ендрю РАЗБАШ, керівник Управління програм допомоги Представництва Європейського Союзу в Україні. 
 
Після цього заплановано виступ Вадима ТРЮХАНА, директора департаменту зовнішньоекономічних зв`язків Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань політико-правових засад стосунків Україна-ЄС. Також в цей день журналісти зможуть більше дізнатися про проекти та програми ЄС в Україні, а також співпрацю Представництва ЄС в Україні з журналістами від Ендрю РАЗБАША, керівника Управління програм допомоги Представництва Європейського Союзу в Україні. Дмитро ШУЛЬГА, директор Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», також розкаже про діяльність українських організацій громадянського суспільства, спрямовану на сприяння європейській інтеграції України. 
Наступного дня журналісти познайомляться із Сергієм СИДОРЕНКО, журналістом, спец-кореспондентом Комерсант-Україна та Золтаном САЛАЇ, керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського союзу в Україні. Експерти розкажуть учасникам де і як саме шукати інформацію про ЄС, яких помилок допускаються журналісти у висвітленні європейської тематики, які теми потребують додаткової уваги тощо.
 
В кінці семінару учасники отримають завдання із підготовки практичних завдань із тематики семінару. Підготовлені журналістами матеріали будуть опубліковані на порталі професійної та суспільно відповідальної журналістики NOVAUKRAINA.ORG
  
Наступний семінар в рамках проекту відбудеться 22-24 листопада 2013 року. Теми другого семінару будуть охоплювати ключові аспекти європейської економічної інтеграції, її перспективи і наслідки для України, а також сучасні виклики в Європейському Союзі крізь призму актуальних сфер співробітництва України з ЄС. Також журналісти будуть виконувати практичні завдання із написання статей та заміток на європейську тематику. Методика семінарів спрямована на надання журналістам як теоретичних знань щодо тих чи інших спеціалізованих тем, так і розвитку практичних навичок із застосування набутих знань на практиці. 
 
Контактна особа: 
 
Марія Коваль, менеджер проектів Лабораторії законодавчих ініціатив ([email protected],  роб.: (044) 531 37 68; моб.: (066) 481 94 59

 

Контакти

  • Марія Коваль
  • менеджер проектів Лабораторії законодавчих ініціатив ([email protected]
  • роб.: (044) 531 37 68; моб.: (066) 481 94 59

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.