bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма з питань проведення досліджень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
27.02.2014

Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні»[1] в рамках реалізації проекту МЕТІДА за фінансової підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань (Атланта, США) 

оголошує набір учасників до Навчальної програми з питань проведення досліджень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу

Проект МЕТІДА[2] за участі запрошених експертів національного та міжнародного рівня з питань проведення досліджень у сфері громадського здоров’я розпочинає довгострокову навчальну програму щодо посилення наукового потенціалу з питань проведення досліджень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі – Навчальна програма) для дослідників, охочих отримати додаткові знання та навички щодо організації та проведення наукових досліджень, підготовки та аналізу даних та публікації результатів в наукових рецензованих виданнях.

Мета Навчальної програми:

розвиток дослідницького потенціалу в регіонах шляхом надання знань щодо дизайнів, методів досліджень, що використовуються в рамках нагляду за епідемією ВІЛ-інфекції/СНІДу, заради формування спільноти фахівців, зацікавлених у розвитку досліджень та участі в них на національному та регіональному рівнях.

Цільова група:

співробітники Центрів СНІДу, Центрів МіО, Центрів Здоров’я, фахівці громадських організацій, дослідники, котрі залучені до реалізації епідеміологічних, поведінкових чи інших досліджень у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу, студенти та молодші наукові співробітники (аспіранти) за релевантними напрямками підготовки.

Формат навчання:

Навчальна програма складатиметься з кількох навчальних модулів і буде реалізована у декілька етапів.

На першому етапі у 2014 році планується проведення навчальних модулів №1 «Базовий курс для дослідників у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу» та №2 «Поглиблений курс для дослідників у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу (з питань методології наукових досліджень)». Безпосередній зміст програми тренінгів команда Проекту планує визначати з урахуванням знань та навчальних потреб учасників Навчальної програми.

Другий етап Навчальної програми передбачає проведення навчального модулю №3 «Планування дослідницького проекту та написання протоколу дослідження». Планується, що до другого етапу Навчальної програми буде запрошено найбільш активних та вмотивованих учасників першого етапу. Навчальний модуль №3 та подальші модулі передбачають проведення учасниками власних дослідницьких проектів у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

У 2015-2017 рр. заплановано проведення додаткових навчальних заходів з питань статистичного аналізу даних чи підготовки наукової публікації до міжнародного рецензованого видання/журналу.

По закінченню повного навчального курсу учасники будуть здатні:

  • Розуміти різницю між різними дизайнами досліджень та їх застосуванням.
  • Планувати дослідження у сфері громадського здоров’я з урахуванням потреб регіону чи специфіки досліджуваного питання.
  • Розробляти дослідницькі пропозиції та дослідницькі протоколи відповідно до обраної тематики та дизайну дослідження.
  • Розробляти інструментарій дослідження, пілотувати його та адаптувати.
  • Проводити польові етапи дослідження та обробляти зібрані дані, в тому числі проводити статистичний аналіз даних.
  • Готувати статті до публікації в міжнародних наукових рецензованих журналах.

Практичний компонент з елементами менторського підходу:

Упродовж серії навчальних модулів учасники зможуть обговорити теми потенційних досліджень, а також розпочати розробку протоколу дослідження. Наприкінці 2014 – на початку 2015 років учасники, які успішно пройдуть повний цикл 1-го та 2-го етапів Навчальної програми (навчальні модулі №№ 1-3) та виявлять зацікавленість в реалізації дослідницького проекту, матимуть змогу розпочати власні дослідницькі проекти за фінансової підтримки проекту МЕТІДА. Дослідницькі проекти будуть відбиратися на конкурсній основі. Для реалізації дослідницьких ініціатив за учасниками будуть закріплені наукові ментори з групи експертів національного та міжнародного рівня залежно від теми дослідження та специфічних підходів. Очікується, що за результатами власних дослідницьких проектів учасники разом з їхніми супервізорами/менторами підготують наукову публікацію до рецензованого наукового видання, з дотриманням всіх вимог міжнародної наукової спільноти.

Як взяти участь у Навчальній програмі:

Відбір учасників буде проводитись на основі поданих заявок. Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму (за посиланням або у додатку) та надіслати на електронну адресу: [email protected] із позначкою у темі повідомлення «На конкурс учасників Навчальної програми».

Кінцевий термін прийому заявок – 1березня 2014 р.

Аплікаційну форму можна заповнити в електронному варіанті (в такому випадку надсилати аплікаційну форму електронною поштою не потрібно!) або завантажити з веб-сайту Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні в розділі Конкурси/Тендери підрозділ Програмні Конкурси І Тендери 2014.

Орієнтовні дати проведення першого навчального заходу – з 31 березня по 4 квітня 2014 р.

Основні питання програми 1-го навчального модулю за темою «Базовий курс для дослідників у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу» наведена нижче у додатку №1.

Заняття передбачають повний відрив від іншого виду зайнятості – 8 годин на день, з 9.00 до 18.00, з перервою на обід, практичну роботу в групах та домашні завдання на самостійне опрацювання, виконання тестових та інших контрольних завдань.

Місце проведення заходу буде повідомлено пізніше.

Звертаємо увагу, що учасникам необхідно з собою мати ноутбуки для роботи над завданнями.

Проект МЕТІДА забезпечує участь у Навчальній програмі на безоплатній основі. Додатково коштом Проекту покриваються витрати на проїзд; іногороднім учасникам буде забезпечене проживання та харчування на період навчання.


[1] МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (Альянс) – міжнародний благодійний фонд, який підтримує спільноти та дії спільнот, що мають відіграти повноцінну та ефективну роль у відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД.

Пріоритетами фонду є підтримка громадської ініціативи, спрямованої на зменшення захворюваності на ВІЛ/СНІД серед найбільш уразливих груп населення, розвиток громадської підтримки ВІЛ-позитивних та уразливих до ВІЛ груп, визначення та впровадження зразків найефективнішої відповіді на епідемію.

[2] Проект «Технічна допомога в сфері MiO та ефективного використання даних» (METIДA) – це п’ятирічний проект, що реалізовується Альянсом з 2012 року, спрямований на вдосконалення процесу прийняття рішень у сфері ВІЛ/СНІДу в Україні, заснованого на доказовості. Проект передбачає посилення співпраці між ключовими партнерами, зміцнення професійного потенціалу персоналу у сфері моніторингу і оцінки, покращення якості даних та підтримки діяльності з проведення досліджень, що зможуть задовільнити потребу в даних у сфері стратегічної інформації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.