bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтерньюз-Україна запрошує до участі у програмі Академії Deutsche Welle
09.10.2014

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Академія Deutsche Welle запрошують журналістів он-лайн та друкованих видань зі східних та південних областей України приєднатися до навчальної та практичної програми «Журналістика заради миру: східно-західне партнерство» та взяти участьв першому семінарі програми на тему конфліктно-сенситивної журналістики, який відбудеться 17-18 жовтня в Києві.

Програма «Журналістика заради миру: східно-західне партнерство» – програма Академії Deutsche Welle триватиме з жовтня до грудня 2014 року та передбачає навчання та обмін досвідом молодих журналістів південно-східних регіонів з локальними редакціями центрально-західних регіонів України.  Всього в проекті візьмуть учать 16 фахівців.

Ціль проекту – сприяти обміну досвідом та розвитку спільних проектів між журналістами Східної та Західної України, налагодження контактів та можливості попрацювати в редакціях своїх колег, поділитися німецькими стандартами конфліктно-сенситивної журналістики, виробити критерії, якими в подальшому можуть керуватися представники медіа у своїй роботі.

Загальна тривалість проекту: 9 днів. 2 дні – вступний семінар, 5 днів – робота в регіональних редакціях, 2 дні - завершальний семінар.

Програма проекту включатиме такі етапи:

1) 2-денний  семінар з конфліктно-сенситивної журналістики під керівництвом Улріке Бутмалоу та Ганнелоре Гіппе - 17-18 жовтня, Київ. Тренінг дасть учасникам теоретичні основи журналістики, спрямованої на дослідження та висвітлення конфліктних ситуацій в країні та сприятиме розробці спільних тем для подальшої роботи на базі регіональних видавництв.

2) 5-денний обмін редакцій -  чотири провідні редакції Західної та Центральної України (Львів, Луцьк, Вінниця, Черкаси) приймають в себе журналістів зі Сходу та Півдня для обміну досвідом, спільної роботи над конфліктно-сенситивною тематикою та новинами. Під час візиту також відбуваються зустрічі з журналістами, політиками, представниками громадського сектору – листопад 2014

3) 2-денний  підсумковий  семінар у Львові та аналіз робіт, виконаних під час роботи в редакціях – листопад-грудень 2014 

Детальніше про семінар 17-18 жовтня:

Збалансоване висвітлення новин в конфліктних ситуаціях – перший показник професійних стандартів для журналіста. Така журналістика знижує рівень ворожнечі в конфліктних країнах, сприяє миру та розглядає події в широкому контексті, а не ізольовано. На цих принципах побудована репортерська робота в усіх країнах Європи. На семінарі будуть представлені найкращі кейси подібних робіт, розглянуто правила, які дозволяють журналісту конструктивно висвітлювати конфліктну ситуацію та створювати багатообразну картину подій. 

Тренери:

- Доктор Улріке Бутмалоу (Dr. Ulrike Butmaloiu), тренер, журналіст, очолювала програми відділу міжнародної журналістики Вільного університету Берліну, працювала для німецьких провідних газет Die Zeit, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung.

Ганнелоре Гіппе (1951, Франкфурт на Майні) - німецька авторка та радіожурналістка.  З 1985 року працює вільним журналістом для німецького радіо АРД, зробила понад 500 доповідей на різну тематику, режисер, автор численних романів.

Вимоги до учасників:

- запрошуються журналісти з друкованих та он-лайн ЗМІ зі східних та південних областей України 

- кандидати повинні бути практикуючими журналістами

- кандидати повинні бути готовими присвятити 9 днів проекту протягом жовтня-грудня (дати організатори повідомлять у жовтні).

Умови участі

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-анкету.  Учасники тренінгу відбираються на конкурсних засадах. Результати відбору будуть повідомлені 14 жовтня 2014 року.

Термін подачі заявок: до 14 жовтня 2014 року.

Організатори забезпечують учасників проживанням, харчуванням, відшкодовують вартість проїзду. 

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна», jbabko(at)internews.ua, (063) 710 13 96

Довідка:

МГО «Інтерньюз-Україна» - одна з найбільших громадських організацій, що працює в сфері медіа та комунікацій в Україні з 1996 р. Місія організації полягає в утвердженні європейських цінностей в Україні через становлення успішних медіа. Діяльність організації спрямована на розвиток незалежних і плюралістичних ЗМІ в Україні, підвищення стандартів роботи журналістів, удосконалення законодавчої бази, що регулює відносини в сфері медіа, розвиток демократії та основ громадянського суспільства, розвиток нових медіа, налагодження ефективної взаємодії між ЗМІ, громадськими організаціями та владою. Веб-сайт: http://internews.ua/

DW Академія є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму «Міжнародні Медіа Студії», яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

Тренінг проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» ma DW Akademie за фінансової підтримки  Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина

 

Контакти

  • Юлія Бабко
  •  jbabko(at)internews.ua
  • (063) 710 13 96

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.