bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги для журналістів з питань висвітлення подій, пов’язаних із конфліктом на Сході та в Криму
22.01.2015

26-27 січня у Херсоні, а також 2-3 лютого у Харкові громадська ініціатива «КримSOS» за підтримки УВКБ ООН та Канадського фонду місцевих ініціатив в Україні проводить тренінги для журналістів з питань вимушеного переселення (http://bit.ly/1ASO1U5). 

Херсонська та Харківська області є регіонами, до яких щодня прибувають десятки переселенців із Криму та Сходу України. Внаслідок цього актуальним є налагодження дружніх взаємовідносин між внутрішньо переміщеними особами та приймаючою громадою, котра почасти з пересторого і неповагою ставиться до переселенців. Вагому роль у вирішенні цієї проблеми грають ЗМІ. Відтак перед ними постає соціально-відповідальне завдання, що полягає в об’єктивному висвітленні теми вимушеного переселення.

Дводенні тренінги охоплять широке коло теоретичних та практичних питань, що стануть у нагоді будь-якому журналісту в роботі з гострими соціальними темами. У перший день учасники тренінгів разом з Оленою Голуб, експертом Інституту масової інформації (ІМІ), знайомитимуться зі стандартами журналістики як способами протидії пропаганді та інформаційним вкидам. На додаток, буде підняте питання соціальних мереж як джерела інформації.

Про мову ворожнечі та соціальну відповідальність з журналістами говоритиме Роман Кабачій, екс-редактор відділу історії журналу «Український тиждень», експерт та журналіст ІМІ. Також у перший день учасники оволодіють навичками роботи зі вразливими групами населення та висвітлення тем, що стосуються прав людини.

Наступного дня журналісти працюватимуть з технікою уникнення конфліктів та спілкування з психологічно вразливими групами населення. На останок, розглядатимуться питання доступу до інформації щодо переселенців та інформаційні запити.

Тренери останньої секції уточнюються. Ймовірно, на тренінгах виступить представник УВКБ ООН з міжнародними стандартами та правовими питаннями у сфері внутрішньо переміщених осіб.

На третій день учасники тренінгів запрошені в якості журналістів на круглі столи «Налагодження діалогу між переселенцями і приймаючою стороною та сприяння сталому розвитку громади» (http://bit.ly/1sDf0Fz). Під час заходів представники ЗМІ поспілкуються з переселенцями із Криму та Сходу, зможуть налагодити співпрацю з місцевими органами сфері внутрішнього переселення, а також підготувати підсумковий матеріал на відповідну тему.

Дата проведення:
26-27 січня — Херсон (реєстрація до 24 січня). До участі запрошуються журналісти Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької та Кіровоградської областей.
2-3 лютого — Харків (реєстрація до 31 січня). До участі запрошуються журналісти Харківської, Сумської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Учасникам компенсуються витрати за проїзд (при наданні копій проїзних документів). Проживання та харчування також оплачуються організаторами.

Для того, щоб взяти участь у семінарі, необхідно заповнити заявку (http://bit.ly/1yR616v) або подзвонити за тел.: +380506040730 (Євгенія Андреюк), +38 (063) 880 33 02 (Світлана Олєйнікова).

Контакти

  • +380506040730 Євгенія Андреюк
  • +38 (063) 880 33 02 Світлана Олєйнікова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.