bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Літній інститут громадських досліджень та громадської освіти
23.03.2015

Літній інститут громадянських досліджень і громадянської освіти - це інтенсивний, двотижневий, міждисциплінарний семінар, що об’єднуватиме аспірантів, викладачів і практиків з різних областей, пов’язаних з громадянським суспільством. Літній Інститут громадянських досліджень і громадянської освіти концентрується на питаннях розвитку громадянського суспільства, ролі індивіда/громадянина в суспільстві, ролі освіти у підтримці демократії, ролі інститутів у розвитку громадянського суспільства та на питаннях, пов’язаних з етичною основою громадянського (демократичного) суспільства. Ці теми будуть розглянуті у порівняльній перспективі, беручи до уваги громадянські традиції Європи (особливо Німеччини) і США. Міжнародні приклади будуть обговорюватися в контексті консолідації демократії в Східній Європі, зокрема в Україні.

Літній Інститут громадянських досліджень і громадянської освіти дискутуватиме з учасниками проблемні і цікаві питання, як от:

- Яких громадян потребують «добрі» режими? Чи «добрі» режими взагалі потребують певних громадян?

- Що мають ці громадяни знати, робити і якими переконаннями керуватися?

- Які практичні та інституційні структури сприяють розвитку «правильного» громадянства?

- Як повинні співвідноситися емпіричні дані, етика та стратегія?

Літні інститути громадянських досліджень проводяться щорічно з 2009 року Пітером Левіном і Каролем Солтаном при Тафтс Університеті; детальнішу інформацію про попередні літні інститути і їх програми ви знайдете за адресою: http://activecitizen.tufts.edu/research/civic-studies/summer-institute.

Як подати заявку

Усі матеріали заявки повинні бути надані англійською мовою. Заявка повинна містити наступне:

- Супровідний лист, який пояснює, чому ви хочете взяти участь у літньому інституті і яким міг би бути ваш тематичний внесок (максимум 2 сторінки)

- Curriculum Vitae

Всі матеріали повинні бути відправленими англійською мовою у вигляді додатку (у форматі DOC або PDF) на електронну пошту: [email protected]. Рішення будуть оголошені в квітні 2015.

Загальна кількість учасників буде обмеженою двадцятьма. Ми звертаємося особливо до українських вчених і практиків з проханням подавати заявки. Ми будемо також розглядати заявки з Німеччини, Білорусії та Польщі. Ми особливо зацікавлені в учасниках, які мають довгостроковий інтерес у розвитку громадянського потенціалу України та регіону. Робочою мовою Літнього Інституту буде англійська. Ваше володіння англійською мовою має бути достатнім для того, щоб читати і розуміти складні тексти з різний дисциплін, а також брати участь у інтенсивній дискусії.

Термін подачі заявки

Ми рекомендуємо подачу заявки в кінці березня 2015.

Витрати

Літній Інститут громадянських досліджень і громадянської освіти фінансується DAAD (Німецькою Службою Академічних Обмінів). Вибрані учасники будуть забезпечені коштами на проїзд, проживанням (у двомісному номері), харчуванням і повним доступом до заходів інституту.

Контакт

Для отримання більш детальної інформації щодо Літнього Інституту громадянських досліджень і громадянської освіти, будь ласка, звертайтеся за адресою: [email protected].

Ми просимо вас поширити це повідомлення серед людей, які можуть бути зацікавленими в Літньому Інституті громадянських досліджень і громадянської освіти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.