bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма CEUME з методики проведення реабілітації людей з інвалідністю, Вінниця
16.11.2015

Регіональний фокус: Дніпропетровська, Харківська, Запорізька області, а також підконтрольні Україні частини Донецької і Луганської областей.

Орієнтовані дати стажування: 29 листопада 2015 р. - 5 грудня 2015 р.

Місце проведення: Вінниця

Чому ця програма важлива?

В Україні проживає понад 2 млн. людей з інвалідністю. Значна частина цієї категорії громадян перебуває в соціальній ізоляції. Люди з інвалідністю мають перешкоди у здобутті освіти, працевлаштуванні, доступності, що негативно впливає на їхню  інтеграцію та адаптацію у суспільство, є причиною виникнення конфліктних ситуацій. З іншого боку - суспільство теж не готове сприймати та спілкуватись на рівних з людьми з обмеженими можливостями, демонструвати свою  толерантність.

Ця програма розроблена для тих фахівців, які працюють у сфері надання освітніх, соціальних, психологічних послуг людям з особливими потребами, їх реабілітацією. Програма є унікальною можливістю обмінятись досвідом роботи фахівців з різних регіонів України, які працюють в державних, комунальних, громадських організаціях, які надають послуги людям з особливими потребами.

Учасники програми матимуть можливість ознайомитись із досвідом роботи  реабілітаційних установ, громадських об’єднань, обмінятись ідеями та думками з фахівцями Вінницької області. 

 Чому досвід обраної для стажування країни цікавий і повчальний?

Програма буде реалізована Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Міністерства соціальної політики України разом із соціальними партнерами. Центр має значний досвід успішної роботи з цією соціальною групою. Після проведення професійної, соціальної і психологічної реабілітації майже 60 відсотків клієнтів центру працюють, створюють сім’ї  успішно спілкують з іншими людьми. У результаті роботи у людей з інвалідністю змінюється ставлення до себе і до оточуючого світу, покращуються соціальні навички. 

 Мета навчальної програми:

Ознайомитись із методиками проведення професійної, соціальної і психологічної реабілітації людей з особливими потребами; з досвідом роботи реабілітаційних центрів Вінницької області налагодити професійні зв’язки, співпрацю і комунікації між фахівцями з різних регіонів України у сфері надання послуг людям з інвалідністю.

Ціль програми - налагодження професійних зв’язків між фахівцями, які працюють в сфері надання допомоги людям з інвалідністю.

Питання, що вивчатимуться учасниками під час програми:

  • Як побудувати навчальний процес, щоб люди з інвалідністю отримували чудові практичні навики?
  • Які професії користуються найбільшим попитом у людей з інвалідністю?
  • Які механізми працевлаштування людей з інвалідність є найбільш ефективними?
  • Які методи психологічної реабілітації є найбільш ефективними?
  • Як за короткий час прищепити основні соціальні навики?
  • Як побудувати роботу, щоб  люди з особливими  потребами змінювали відношення до себе і до інших людей?
  • Як зробити людину з інвалідністю активною?

 Учасники програми ознайомляться з роботою таких організацій і установ:

- Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Міністерства соціальної політики України;  Комунальний заклад «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій»; - Вінницький центр соціальної реабілітації дітей – інвалідів «Промінь» Міністерства соціальної політики України;  Вінницький міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія»; - Барський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест»;  Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями (с. Гнатків, Томашпільський р-н); - Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Джерело» (м.Гнівань, Тиврівський р-н) ; - Вінницький соціально-економічний інститут університету «Україна»; - Громадська організація «Паросток»; - с. Дорожне - трудові майстерні Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Учасниками цієї програми можуть бути:

  • фахівці із соціальної роботи, практичні психологи, методисти реабілітаційних центрів;
  • представники громадських організацій інвалідів;
  • викладачі вищих навчальних закладів;
  • соціальні педагоги спеціальних шкіл-інтернатів;
  • фахівці із соціальної роботи, практичні психологи соціальних служб;
  • працівники департаментів соціального захисту населення облдержадміністрацій.

 Вимоги до кандидатів:

  • бути громадянином України;
  • проживати і працювати у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій області, або на підконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей;
  • мати щонайменше три роки досвіду роботи;
  • бути готовим розробити і втілити План дій за тематикою програми у своїй організації/громаді;
  • мати відповідні повноваження (спроможності) для реалізації розробленого в ході навчальної програми плану дій;
  • бути готовим поширювати набуті знання та навички серед колег, партнерських організацій, громадськості тощо.

РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ УЧАСТІ НА САЙТІ www.ceume.org.ua 

Усі витрати учасників покриваються організаторами. Відбір учасників проводиться на конкурсних засадах. 

Навчальна програма організована в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення» - Програма запобігання конфліктів, сприяння стабільності та безпеці в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Контакти

  • Консорціум із удосконалення менеджмент освіти в Україні (СEUME)
  • (044) 248 7239
  • 248 7249
  • http://ceume.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.