bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майстерня законодавчого театру «Що робить влада для гендерної рівності?»
19.02.2019

Жінок (зі Львова та Львівської області) запрошують до участі у майстерні законодавчого театру «Що робить влада для гендерної рівності?».

За допомогою творчих інструментів (форум театр, візуальні мистецтва, історії) з’ясуємо, з якими викликами й проблемами стикаються жінки, які пережили досвід гендерної дискримінації. Як можна вирішити ці проблеми на різних рівнях влади? Які державні інституції зобов’язані піклуватися й забезпечувати рівні права та можливості для жінок і чоловіків? Як конкретно львівські посадовці вирішують ці проблеми і що входить у сферу їх компетенції? Розглянувши ці проблеми, ми спільно подумаємо, як вони можуть бути ефективно вирішені за допомогою методики креативної адвокації. Також проаналізуємо, які заходи можна вжити для того, аби місцева влада почала впроваджувати ефективну гендерну політику в місті й області. Важлива частина майстерні, яка «озброїть» учасниць законодавчо – знайомство з Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та Національним планом дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.

У Львові спостерігається низька зацікавленість темами гендерної політики, недієвий механізм регулювання питань гендерної дискримінації органами законодавчої та виконавчої влади. У львівської влади немає відповідального органу, який би своєчасно реагував на випадки гендерної нерівності. Наприклад, на засудження з боку деяких церковників гендерної політики та гендерного підходу. Приміром, 6 лютого у Львові пройшла прес-конференція “Гендер і родина”, на якій представники християнських церков засудили “гендерну ідеологію” та закликали боротися з нею…

Результати обговорення ми втілимо у виставі Законодавчого театру, яку покажемо 4-го березня. Під час вистави у глядачів буде можливість обговорити актуальні проблеми, а також внести свої пропозиції щодо їх вирішення на місцевому рівні, На виставу будуть запрошені місцеві депутати, у сфері компетенцій яких питання гендерної політики, представник Управління соцзахисту, ЗМІ.

Ми будемо раді бачити на майстерні жінок, жінок ВПО, представниць ЛБТ спільноти, людей різного віку, етнічного походження, політичних поглядів. Під час заходу працюватиме дитяча кімната з досвідченими нянями, де учасниці майстерні зможуть залишити своїх дітей.

Участь у Майстерні безкоштовна! Учасницям з львівської області забезпечується безоплатне проживання, а також всім учасницям безкоштоне харчування. Для участі потрібно до 24 лютого 2019 року заповнити реєстраційну форму: https://goo.gl/Zz3vmX а 25 лютого ми повідомимо про результати відбору.

Якщо у вас виникнуть запитання, звертайтеся до: Наталії Тітійової, 0672768427, [email protected]


Майстерня у Львові реалізовується ГО “Театр для діалогу” в рамках проекту ООН Жінки “Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки”, за підтримки Уряду Швеції.

Більше про заходи та діяльність організації ви знайдете на сайті - http://tdd.org.ua/ та сторінці у Facebook.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.