bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар «Впровадження системи НАССР»
10.06.2019

Запрошують прийняти участь в інформаційному семінарі «Впровадження системи НАССР, як складової частини побудови системи безпеки та якості харчових продуктів»

Семінар відбудеться 19 червня о 10-00 в Конференц-залі приміщенні Департаменту АПК Харківської ОДА за адресою м. Харків, Держпром, 7-й під’їзд, 4-поверх.

Організатори: Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців» за підтримки Департаменту агропромислового розвитку ХОДА та Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Партнер: Науково-виробниче підприємство «АТЛАНТІС ХІМ».

Безперечно, питання безпечності того, що ми вживаємо у їжу, завжди буде хвилювати кожного з нас. Це питання є істотним фактором впливу на здоров’я громадян, а відтак опосередковано впливає на соціальні стандарти, запроваджувані у державі, та, відповідно, на витратну частину бюджетів територіальних громад. Крім того, воно щільно пов’язане із розвитком економіки України, де сфера виробництва та обігу харчових продуктів займає чільне місце як один із головних двигунів створення робочих місць, забезпечення економічного зростання, нарощення експортних потужностей та ін.

Пакетом імплементованих Угодою про асоціацію Україна-ЄС нормативів передбачається, що продукція українських виробників має набути якості і безпечності відповідно до європейських стандартів.

Одним із таких, безперечно важливих стандартів, є впровадження системи аналізу ризиків та управління критичними контрольними точками (з англ. - НАССР). Саме завдяки їй усі процеси виробництва і реалізації харчових продуктів набуватимуть контрольованого процедурного вигляду, що позитивно відображатиметься на кінцевому продукті – від вирощеної в полі продукції до її кулінарного еквіваленту на полиці магазину і на нашому столі.

Попри це, готовність більшості українських підприємств харчової галузі до законодавчо обов’язкового впровадження системи НАССР уже з 1 січня 2019 року є неочевидною. Головними причинами цього є низька обізнаність суб’єктів підприємницької діяльності  із основними засадами НАССР, в багатьох випадках – достатньо високою вартістю впровадження на підприємствах окремих її елементів. Відтак, постає питання впровадження цієї системи у кожного суб’єкта господарювання, який здійснює обіг харчових продуктів.

Ми хочемо допомогти Вам і запланували відмінний навчальний захід, який допоможе розібратися з тонкощами системи HACCP та отримати відповіді на Ваші запитання.

Спікер: Іван Волос

Ведучий аудитор Системи менеджменту харчової безпеки за міжнародним стандартом FSSC 22000 і стандартам HACCP.

Теми: Основні принципи HACCP. Законодавча база України з харчової безпеки. Види небезпечних факторів. Базові програми. Приклади критичних контрольних точок для агропромислового комплексу. Вимоги по санітарній обробці та особистої гігієни.

Спікер: Вікторія Облак.

Спеціаліст з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості.

Теми: Огляд нового законодавства. Періодичність та умови проведення перевірок. Вимоги до планування. Зберігання. Товарне сусідство. Система простежуваності. Маркування. Приклади документації системи НАССР.

Також запрошені: представники Метрології, Агентства з сертифікації та фахівці Держпродспоживслужби.

Вхід вільний, але реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/HpHfgQAE8Mz7u4Pe9 Коли: 19 червня 2019 р. Час: 10:00-13:00 Реєстрація з 9:45

Цей семінар був підготовлений ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

========================

16 квітня та 23 травня відбулися  семінари, які зібрали майже 150 учасників, що представляли ресторани, кафе та виробників продуктів харчування.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) — аналіз ризиків та критичних контрольних точок.

Тел. (099)561-92-87, (068)795-70-65

Контакти

  • (099)561-92-87

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.