bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пілотна програма менторської підтримки для ветеранів
02.04.2020

Програма ООН із відновлення і розбудови миру запускає пілотну програму менторської підтримки для ветеранів рівний-рівному, у якій візьмуть участь 6 менторів і 18-30 протеже – учасників/учасниць  АТО/ООС.

Програма ООН із відновлення і розбудови миру запускає пілотну програму менторської підтримки для ветеранів рівний-рівному, у якій візьмуть участь 6 менторів і 18-30 протеже – учасників/учасниць  АТО/ООС. Проєкт реалізується за підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Основні етапи реалізації програми:

  1. Відбір менторів (на конкурсній основі, на позиції індивідуальних консультантів/ок) – усього 6 позицій 
  2. Навчання менторів та спільне планування (1-ий тиждень роботи)
  3. Відбір протеже і початок спільної роботи 6 команд (1 ментор/ка та 3-5 протеже в одній команді) (2-12 тижні роботи)
  4. Проведення ідеатону – спільного заходу ідей проєктів, напрацьованих у процесі спільної роботи команд, надання експертної підтримки протеже у доопрацюванні проєктних ідей 
  5. Фінансова підтримка життєздатних проєктів протеже Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за результатами ідеатону – після завершення менторської програми. 

На першому етапі упровадження програми оголошено конкурс для відбору Консультантів/Консультанток на позиції 6 менторів у пілотну менторську програму для екс-комбатантів рівний-рівному.

Дедлайн для подання заявок – 20 квітня 2020 року 23:59.

Відібраний Консультант/ка буде відповідати за виконання наступних ключових завдань протягом 3 місяців роботи у форматі неповного робочого дня:

Працювати у команді з іншими ветеранами-менторами на другому етапі програми (загалом, команда складатиметься з 6 менторів із різних сфер суспільного життя). Зокрема, очікується, що команда менторів:

- встановить критерії відбору та організує відкритий процес відбору протеже (підопічних) для участі у менторській програмі з таких областей як Луганська, Донецька, Житомирська та Дніпропетровська;

- отримає практичні навики менторства, та планування, зокрема.

Кожен ментор/менторка працюватиме на третьому етапі індивідуально з 3-5 протеже (підопічними), зокрема:

- встановить ефективні робочі стосунки, спільно визначить цілі роботи з кожним протеже та розробить план роботи на 3 місяці у професійній експертній сфері ментора; цілі роботи кожного протеже мають включати як індивідуальну складову (особистий розвиток) так і загальну користь для громади (підвищення соціальної згуртованості та громадської безпеки);

- проводитиме регулярні індивідуальні он-лайн зустрічі зі своїми протеже та надаватиме необхідну підтримку (порадами, керівництвом, прикладами, тощо);

- Надасть підтримку у написанні індивідуальних або групових проєктів для підвищення соціальної згуртованості та громадської безпеки та спрямованих на реінтеграцію ветеранів у громаді, де проживає/проживають протеже; життєздатні проєкти будуть підтримані Програмою ООН із розвитку та розбудови миру.

Вимоги до кандидатів: 

- учасник/учасниця АТО/ООС

- проживає на території України

- має мінімум рік підтвердженого професійного досвіду у одній із сфер суспільного життя (бізнес, IT, інновації, громадський активізм, креативні індустрії (дизайн, музика, тощо), медіа, спорт

- має мотивацію, бачення робочого процесу з протеже та комунікаційні навики, щоб бути ментором

- може надати принаймні дві рекомендації щодо власного професійного досвіду та потенціалу в якості ментора

- має принаймні один приклад досягнення у професійній сфері, у якій кандидат планує бути ментором.  

Детальне технічне завдання за посиланням

БУДЬ ЛАСКА, ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

  1. Команда програми ООН із відновлення і розбудови миру надасть всебічну підтримку та допомогу менторам у роботі, на етапах від підготовки до менторства до завершення роботи, в тому числі підтримка психолога, юриста, тощо. 
  2. Пропонований у технічному завданні план роботи може бути зміненим (як у частині часових рамок, так і форм роботи – на користь онлайн-інструментів у тому числі) у тісній співпраці з відібраними Консультантами/Консультантками (менторами), щоб відповідати реальним умовам, пов’язаним із запровадженим в Україні карантином.

Для довідки:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

  • https://jobs.undp.org/cj_view_job.cfm?cur_job_id=90894&fbclid=IwAR2JGfsfOcdoDj6NbhdUV3osO4ylM66MxR2SRbce9gvE_IbTw31amrjwF0c

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.