bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання для ОТГ Чернігівщини - соціальні послуги
03.06.2020

Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні (SFPL UA) оголошує відбір об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Чернігівської області для участі в програмі «Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація».

Програма є продовженням минулорічного проєкту SFPL UA «Соціальні послуги в ОТГ: підтримка реформи соціальної політики в Україні». Як відбувся проєкт і які можливості дав громадам, можна ознайомитися тут.

Програма складається з кількох компонентів:

  • Тренінг з використання онлайн інструментів навчання (кінець червня);
  • Навчальні семінари за участі польських експертів – розпочнуться в онлайн-форматі, подальші семінари можуть бути проведені в м. Чернігів, якщо це буде можливим з огляду на карантинні обмеження в зв’язку з Covid-19. Точні дати проведення семінарів будуть повідомлені пізніше (початок – середина липня, цикл з 4 – 8 семінарів залежно від формату).

Теми навчальний семінарів:

  • розробка планів надання соціальних послуг в громадах (результатом роботи стануть опрацьовані плани надання соціальних послуг, що можуть бути включені до стратегії розвитку ОТГ);
  • соціальні послуги для осіб похилого віку (результатом стане поглиблення знань про специфіку послуг для осіб похилого віку, зокрема, ознайомлення з польським досвідом, та опрацювання планів розвитку послуг для таких осіб). Щонайменше 50% часу семінарів буде приділене вправам, груповій роботі, практичним порадам і прикладам.
  • Тренінг з планування власних проєктів у сфері соціальних послуг та написання конкурсних заявок. Метою є набуття навиків подання заявок на отримання грантових коштів та звітування з їх використання.
  • Отримання фінансової підтримки від SFPL UA в рамках Фонду малих проєктів на розвиток системи надання соціальних послуг в ОТГ. Буде оголошений відбір власних проєктів громад, спрямованих на розвиток системи надання соціальних послуг в громадах (в т.ч. на інфраструктурну складову). Три найкращі заявки отримають співфінансування від Представництва Фонду в обсязі до 50 тис. PLN кожна.

 Вимоги до об’єднаних територіальних громад, які бажають взяти участь у програмі:

  • Громада є спроможною, надає соціальні послуги населенню та має для цього необхідні структури та кадри.
  • Готовність делегувати від 2 до 5 представників для участі у навчальних семінарах. Обов’язковою умовою є участь фахівця зі сфери соціальних послуг (напр., керівник Територіального центру соціального обслуговування) та особи зі складу виконкому ОТГ, відповідальної за соціальні питання. В онлайн семінарах можуть взяти участь до 5 осіб від ОТГ, в семінарах наживо – по 2 особи.
  • Готовність взяти участь у всіх навчальних заходах програми є обов’язковою умовою для подачі заявки на співфінансування в рамках Фонду малих проєктів.
  • Наявність технічних можливостей для участі у семінарах онлайн.

 Щоб надіслати свою заявку, ОТГ мають заповнити анкету за посиланням.

Заявки приймаються до 10 червня. Оголошення результатів – 17 червня.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.