bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТ шукає учасників навчання із організації ГСД у Донецькій, Запорізькій і Луганській областях
23.06.2020

Ресурсний центр ГУРТ запрошує представників/представниць соціальних і соціально-психологічних служб державної і комунальної форм власності та громадських організацій і громадських лідерів/лідерок, які працюють у цільових громадах Донецької, Запорізької і Луганської областей, оволодіти ефективним інструментом суспільних перетворень – методикою груп самодопомоги. Навчальна програма включатиме тренінги, супервізійні та інтервізійні сесії, а також менторську підтримку. Набір потенційних учасників/учасниць триває до 21 липня 2020 року включно.

Групи самодопомоги створюють як для подолання труднощів особистого характеру, так і для розв’язання складних питань громади у сфері соціальних проблем, охорони здоров’я, захисту прав людини тощо. Допомагаючи собі, люди приборкують почуття безпорадності і стають активнішими, впевненішими і вмотивованішими діяти заради суспільного блага.

Програма базових тренінгів «Організація груп самодопомоги», які стануть першим елементом навчальної програми, включатиме методологію створення ГСД, динаміку їх розвитку, правила роботи з цільовими аудиторіями та практичні завдання, які дадуть учасникам знання, вміння й навички, необхідні для створення та ефективного розвитку груп самодопомоги у їхніх громадах.

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ

Взяти участь у навчальній програмі можуть представники/представниці соціальних і соціально-психологічних служб державної і комунальної форм власності та громадських організацій і громадські лідери/лідерки, які працюють у цільових громадах Донецької, Запорізької і Луганської областей:

  • - Донецька область: Авдіївка, Вугледарська ОТГ, Красногорівка, Мар’їнка, Мангуш, майбутня Сартанська ОТГ, Слов’янськ
  • - Запорізька область: Бердянськ, Бердянський район, Мелітополь, Новенська ОТГ, Приазовська ОТГ, Якимівська ОТГ
  • - Луганська область: Красноріченська ОТГ, Мілове, Лисичанськ, Нижньо-Дуванська ОТГ, Трьохізбенка, Троїцька ОТГ

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ

Усіх зацікавлених в участі у навчальній програмі просимо до 21 липня 2020 року включно заповнити відповідні реєстраційні форми:

  • - для учасників/учасниць із цільових громад Донецької області за посиланням
  • - для учасників/учасниць із цільових громад Запорізької області за посиланням
  • - для учасників/учасниць із цільових громад Луганської області за посиланням

Учасники/учасниці, відібрані після заповнення реєстраційної анкети, отримають усю логістичну інформацію стосовно майбутнього навчання.

Зверніть увагу! Участь у навчальній програмі безоплатна. Учасники/учасниці, які успішно пройдуть навчання та створять життєздатні групи самодопомоги у цільових громадах проєкту, матимуть змогу отримати сертифікат компетентності, долучитися до спільноти практиків самодопомоги в Україні, а також претендуватимуть на фінансову підтримку своїх мікро-проєктів.

ДОВІДКОВО

Ресурсний центр ГУРТ системно просуває методику самодопомоги в Україні понад 10 років. Починаючи з 2012-го, ми провели сім всеукраїнських шкіл самодопомоги для координаторів/ведучих таких груп. Протягом серпня 2019 р. – березня 2020 р. ГУРТ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу виконував проєкт «Групи самодопомоги як каталізатор соціальних змін для згуртування громади».

За час реалізації проєкту учасники та учасниці створили 40 життєздатних груп самодопомоги, які разом охопили понад 350 представників вразливих категорій населення у цільових громадах Донецької та Луганської областей. З їхніми історіями можна ознайомитися в рубриці «Рецепти успіху» на порталі ГУРТ.

Навчальна програма відбуватиметься в межах проєкту, що виконується Ресурсним центром ГУРТ в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.