bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІЗОЛЯЦІЯ презентує серію безкоштовних навчальних брошур та семінарів про мистецтво
11.08.2020

Лабораторія сучасного мистецтва серія брошур, розроблена досвіченими кураторами та митцями для пояснення актуальних мистецьких практик. Брошури вміщують теорію і практичні завдання, які допоможуть дітям та підліткам вивчати сучасне мистецтво за допомогою дорослих. 

У серії — 7 брошур.  До публікації кожної проводитимуться онлайн-семінари, на яких можна поспілкуватися з художниками, кураторами та задати всі питання щодо проєкту. 

Семінари будуть цікаві: батькам, представникам освітніх ініціатив, будинків культури, хабів, креативних просторів, коворкінгів, НГО, бібліотек, викладачам, художніх та загальноосвітніх шкіл.

Перший семінар відбудеться 20 серпня, заключний — 15 жовтня 2020 року. Розклад семінарів ви можете знайти за посиланням. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.

Лабораторія сучасного мистецтва — програмне онлайн-продовження мобільного культурного центру Гуртобус / Community Culture Bus від фонду ІЗОЛЯЦІЯ (за підтримки Посольства США в Києві).  У 2019 році  Гуртобус відвідав 24 міста у 14 областях України із мистецькими та освітніми подіями, про які ви можете дізнатися за лінком.

Координаторка проєкту Валерія Бураджиєва:

Для команди Гуртобуса є пріоритетним не тільки проводити події в невеликих населених пунктах, а й розповідати як можна втілити елементи програми в класній кімнаті, творчому просторі чи прямо вдома. Саме це покликані зробити брошури та семінари Лабораторії сучасного мистецтва.”

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду

ДОВІДКА:  

ІЗОЛЯЦІЯ — неприбуткова недержавна платформа культурних ініціатив, заснована 2010 року в Донецьку на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів, якому фонд завдячує своїм ім’ям.

У червні 2014 року територію ІЗОЛЯЦІЇ захопили озброєні представники самопроголошеної «Донецької Народної Республіки», після чого інституція перебралася до Києва. Попри переїзд, Донбас залишається в фокусі програмної діяльності ІЗОЛЯЦІЇ.

Український культурний фонддержавна установа, створена у 2017 році як нова модель надання державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій на конкурсних засадах. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.