bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Восток SOS запускає проєкт з прав людини для шкіл на Луганщині
18.11.2020

Благодійний фонд Восток SОS в партнерстві з Освітнім Домом прав людини та Данським Гельсінським комітетом з прав людини оголошує конкурс для шкіл Луганської області.

Проєкт «Освіта з прав людини для шкіл Луганської областi» триватиме з листопада 2020 року по липень 2021 року. В рамках навчання шкільні команди-учасниці зможуть:

  • Взяти участь у тренінгах щодо підходу до організації освітнього процесу в школі, заснованому на правах людини;
  • Здійснити самооцінку свого навчального закладу щодо відповідності організації освітнього процесу стандартам прав людини за методологією навчально-практичної моделі “Школа – територія прав людини” та отримати рекомендації від експертів проєкту щодо стратегії розвитку школи, заснованої на правах людини;
  • Отримати експертні правові та освітні онлайн консультації;
  • Організувати та провести за допомогою тренерів та експертів курсу заходи для вчителів, батьків та учнів у своїх школах;
  • Познайомиться і отримати досвід датських експертів з Данського Гельсінського комітету з прав людини та партнерських організацій. 
  • Долучитись до мережі активних шкіл — учасниць освітніх програм Восток SOS та Освітнього Дому прав людини.

Якщо ваш навчальний заклад готовий до змін, орієнтованих на демократичні цінності й права людини, тоді ми чекаємо саме вашу шкільну громаду для участі в цьому проєкті.

 

Проєкт «Освіта з прав людини для шкіл Луганської областi» дає можливість розпочати активну діяльність щодо створення атмосфери поваги до прав людини в навчальних закладах, здійснювати шкільну політику відповідно до стандартів прав людини, удосконалити процедури прийняття рішень, побудувати дієве шкільне самоврядування, фахово викладати спеціальні курси, знайти однодумців, стати частиною мережі освітніх програм Восток SOS і Освітнього Дому прав людини.

До участі у конкурсі запрошуються команди шкіл Луганської області у складі 4 осіб, а саме:

  • 1 директор;
  • 1 педагог (який займається громадянською освітою чи є куратором учнівського самоврядування, викладає предмети суспільно-гуманітарного циклу),
  • 1 психолог чи соціальний педагог;
  • 1 представник батьківської громади,які готові розвивати підходи до управління школою й організації освітнього процесу на засадах прав людини і демократії.

(Увага! Працівники навчального закладу (педагоги, адміністратори, тощо) не можуть представляти батьківську громаду. Недотримання даної умови позбавляє навчальний заклад можливості брати участь у проєкті).

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Для участі в конкурсі від навчального закладу потрібно заповнити:

1.  Лист про наміри участі в проєкті;

2.  Реєстраційну анкету (радимо приділити достатньо часу опису мотивації :))

Лист і анкету надсилайте за адресою [email protected] (у темі зазначте: «Освіта з прав людини для шкіл Луганської областi»).

Подати заявку на участь у конкурсі необхідно до 18:00 23 листопада 2020 року.

Конкурсний відбір складатиметься з двох етапів:

  • На першому етапі за результатами аналізу реєстраційних анкет ми відберемо 10 команд навчальних закладів для проходження вебінару “Школа – територія прав людини” – що це означає”;
  • На другому (за результатами виконання командного творчого завдання та  співбесіди) – з 10 шкільних команд ми оберемо 5, які надалі продовжуватимуть участь у проєкті.

Шкільні команди, які за результатами конкурсу будуть запрошені до участі в навчальному курсі, отримають запрошення з усією інформацією про навчання вже до 26 листопада 2020 року.

Перша навчальна сесія для шкільних команд проєкту «Освіта з прав людини для шкіл Луганської областi» відбудеться онлайн з 3 грудня по 15 січня 2021 року та завершиться дводенним тренінгом у Сєвєродонецьку у другій половині січня 2021 року (за умови сприятливої епідеміологічної ситуації в регіоні). 

Критеріями відбору команд-учасниць проєкту є:

  • висока мотивація щодо отримання нових компетентностей у впровадженні нової шкільної політики, що базується на правах людини;
  • готовність до командної роботи над реалізацією конкретних змін в навчальному закладі на основі власного самоаналізу школи згідно із запропонованими командою проєкту критеріями та зовнішнього аналізу навчального закладу;
  • обов’язкова участь в УСІХ етапах проєкту, відвідування усіх сесій навчально-практичних семінарів, робочих зустрічей, виконання завдань, передбачених проєктом;
  • готовність до «пілотування» розроблених в рамках курсу механізмів змін навчального закладу.

Важлива інформація: Ми забезпечимо проживання та харчування учасників, а також витрати на проїзд в обидва боки.

Навчальна програма проєкту базується на навчально-практичній моделі “Школа – територія прав людини”, що була розроблена в межах плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”. Навчальна програма була доповнена та адаптована експертами на основі естонського досвіду в навчанні методам Глобальної освіти у співпраці з громадською організацієї “Mondo” (Естонія).

Проєкт реалізується за фінансової підтримки данського фонду Громадянське Суспільство в Розвитку (CISU – Civil Society in Development).

Контакти

  • (096) 596 57 86
  • [email protected] — координаторка освітнього напрямку БФ Восток SOS Юлія Красiльникова.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.