bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний семінар «Транзитна доба посткомуністичних країн» (Київ)
22.10.2021

ГО Конгрес активістів культури запрошує взяти участь у міжнародному проєкті “LOST IN TRANSITION”, який досліджує, аналізує та формує базу матеріалів та методик для вивчення історії транзитного (від комунізму до капіталізму) часу пострадянських країн. 

Ми пропонуємо обговорити методики та досвід, напрацьований активістами, вчителями та викладачами історії у Німеччині, Польщі, Литві, Білорусі, Грузії та Україні й дістати доступ до матеріалів, аби вільно використовувати їх у своїй практиці під час викладання історії в школі, університеті та в музейній практиці. 

Цільова авдиторія заходу - студенти, викладачі, випускники-практиканти, вчителів історії.

Подія відбувається у серії заходів міжнародного проєкту “Lost in Transition”. Його мета - в розвитку сучасних підходів до переосмислення процесів трансформації в 1990-х роках у шкільній та неформальній освіті через співробітництво та обмін досвідом між партнерами з п’яти країн (Німеччина, Польща, Україна, Білорусь, Грузія). Проєкт спрямований на розроблення та апробацію нових навчальних форматів, перш за все за допомогою усної історії та роботи зі свідками епохи, підвищення кваліфікації педагогів і співробітників музеїв. Проєкт допомагає знайти нові шляхи пояснення транзиту та відновити втрачені зв’язки між різними поколіннями.

https://transition-dialogue.org/ 

Проєкт впроваджується з підтримкою Федерального офісу закордонних справ Німеччини у межах проєкту “Transition Dialogue”, що його в Україні реалізовує ГО Конгрес Активістів Культури. https://www.facebook.com/congress.of.cultural.activists 

Час та місце проведення: 30 жовтня 2021 з 11 до 14 год у музеї Т. Г. Шевченка, Київ.

Очікування: 20 учасників, залучення до ресурсів напрацьованих у проєкті, розроблених 4 ідеї уроків, поширення досвіду та заохочення до використання матеріалів.

Модератор події - Віталій Гайсенюк, асистент проєктів ГО Конгрес Активістів Культури

 

Контакти

  • 0992554958 Віталій

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.