bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як будувати майбутнє для вразливої сільської молоді. Реєстрація на серію вебінарів
25.01.2022

З 31 січня по 4 лютого Фонд “Шлях до дому” запрошує взяти участь у серії з п’яти вебінарів на загальну тему «Підтримка самореалізації вразливої сільської молоді у суспільстві та в агробізнесі», щоб поділитися можливостями власного підходу, досвідом, уроками та практиками.

Як допомогти молоді соціально вразливих категорій у здобутті ними професії, бізнес-навичок, та, водночас, у становленні особистості, щоб вони надалі соціалізувалися та включалися у розвиток сільських громад?

Саме такий проект реалізувала команда Благодійного фонду «Шлях до Дому» на Одещині, на базі власного соціального підприємства. 55 випускників навчального табору отримали компетенції, допомогу менторів, а також впевненість у собі та перспективу успішності в аграрній сфері та у житті в цілому.

Заходи будуть особливо цікаві для представників неурядових організацій, центрів соціальних служб та структур у справах сім’ї, дітей та молоді, закладів профтехосвіти, соціально відповідальних підприємств, фахівців з профорієнтації та молодіжної роботи.

Фонд «Шлях до Дому» більше 20 років успішно працює з вразливими дітьми та молоддю, сотні з них отримують комплексні соціальні, освітні та інші послуги на базі семи центрів.

Для участі заповніть коротку форму реєстрації тут: https://forms.gle/EP9dzwQeuDPqSXQFA 

Після реєстрації ви отримаєте посилання на вебінари (однакове для всіх п’яти) на електронну пошту.

Вебінари відбудуться у Zoom за такою програмою:

  • Вебінар 1. 31 січня, пнд, 15.00-16.00. Тема: «Проект «Сучасний агробізнес Одещини на зустріч молоді»: загальний огляд».  Чому і як розпочався проект. Цілі, компоненти програми навчання та підтримки. Соціальне підприємство як база проекту. Модель міжсекторної взаємодії в межах проекту. Відгуки партнерів.
  • Вебінар 2. 1 лютого, вт, 15.00-16.00. Тема: «Менторство як ефективний підхід до розвитку». Багатокомпонентний підхід. Мета та завдання, значення та напрями наставництва. Створення умов для навчання та супроводу молоді у складних життєвих обставинах. Підготовка менторів для молоді.
  • Вебінар 3. 2 лютого, ср, 15.00-16.00. Тема: «Соціально-психологічний компонент програми».  Що таке soft skills (м’які навички), їх значення для підлітка. Модель професійних компетенцій. Правила та індивідуальний план розвитку soft skills. Налагодження конструктивної атмосфери у групі. Розкриття потенціалу особистості, мотивації студента, згуртування, комунікація. Роль розвиваючого дозвілля та спорту.
  • Вебінар 4. 3 лютого, чт, 15.00-16.00. Тема: «Як зробити з випускника інтернату агропідприємця?»Бізнес-курс в межах проекту. Дуальний формат навчання. Екскурсії на успішні агропідприємства. Розробка та захист бізнес-проектів студентів. Плани на майбутнє.         
  • Вебінар 5. 4 лютого, пт, 15.00-16.00. Тема: «Результати проекту та перспективи».  Успіхи та виклики. Подальша підтримка випускників та реалізація бізнес-ідей.  Можливості реплікації та масштабування проекту. Відгуки від випускників та партнерів проекту.       

Ведучі: Тетяна Пилипенко - керівниця проекту, Оріна Осіпова - психологиня, тренерка з наставництва, Віталій Білан - ментор проекту, Руслан Сусол – проф. ОДАУ, консультант проекту, Анна Трепалюк – PR-менеджер проекту, Дмитро Пойда – старший вихователь. 

На вебінарах будуть представлені відеоматеріали, презентації та відгуки учасників та партнерів.

Діяльність стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.