bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурсний відбір учасниць та учасників на тренінгову програму «Студії мультикультурної історії»
06.02.2022

ГО “Центр суспільних дій “Сівітас” оголошує конкурсний відбір учасниць та учасників на тренінгову програму «Студії мультикультурної історії». В основі програми – проєктний та мультиперспективний підходи до навчання й дослідження історії.

Якщо Ви вчителька/вчитель чи викладачка/викладач історії (або інших суспільних дисциплін), маєте ініціативних студенток/студентів чи учениць/учнів і цікаву тему з дослідження місцевої мультикультурної історії вашого краю – це ваш шанс реалізувати власний історичний проєкт. Також на участь у програмі можуть подавати заявки всі, хто зацікавлений краєзнавчими студіями з мультикультурної історії.

Ви можете здійснювати своє дослідження як самостійно, так і разом з ученицею/учнем (не молодше 9-го класу) чи студенткою/студентом. Якщо Ви подаєте заявку на конкурсний відбір разом із ученицею/учнем або ж студенткою/студентом, участь у настановному та фінальному тренінгах братимете лише Ви як науковий керівник дослідження.

ЩО МИ ПРОПОНУЄМО?

Тренінгова програма «Студії мультикультурної історії» відбуватиметься в кілька етапів.

Набір учасниць/учасників. Щоб стати учасницею/учасником програми, ми пропонуємо вам до 6 березня включно заповнити заявку за покликанням. Проєктна ідея може бути присвячена одному з аспектів мультикультурної історії вашого краю чи історії однієї з недомінантних груп. Йдеться про широку палітру тем, пов’язаних із:

– історією недомінантних етнічних груп (етнічні меншини, що в різний час мешкали на території України);

– історією міжетнічних взаємин на пограниччі культур; 

– історією розмаїтих релігійних та інших культурних груп;

– історією різних форм тоталітарного насильства (за умови, що таке насильство було спрямоване на викорінення/знищення мультикультурності);

– соціальними аспектами історії дитинства;

– жіночою історією;

– дослідженням особливостей культури пам’яті про мультикультурне минуле;

– будь-якою іншою історичною проблематикою, яка, на вашу думку, пасує до контексту мультикультурності.

Настановний тренінг. За результатами конкурсу буде відібрано 16 учасниць/учасників тренінгової програми. Ми запросимо вас до участі в першому настановному тренінгу, який відбуватиметься 28–31 березня в м. Рівному (запрошення надійдуть на ваші електронні скриньки не пізніше 19 березня). Під час тренінгу наші фахівці поділяться з вами своїми знаннями та навичками з таких напрямків:

– що таке проєктний підхід та як ми можемо використовувати його під час навчання й дослідження історії;

– що таке мультиперспективність і контроверсійність та як їх потрібно враховувати під час історичних студій (або навчання/викладання історії);

– як використовувати методи усної історії під час власного дослідження;

– як писати статті до Вікіпедії;

– як створювати власний веб-сайт на безкоштовній платформі або ж оформлювати блог, не маючи попередніх знань та досвіду;

– як створювати короткометражне документальне відео із теми свого дослідження, не маючи попередніх навичок та спеціалізованої техніки;

– як створювати виставку/фотоальбом із теми свого історичного дослідження.

Дистанційна робота. Після проведення настановного тренінгу ви отримаєте можливість обрати один або декілька продуктів, які хотіли б створити:

1) Блог або персональний веб-сайт, що міститиме результати вашого дослідження за обраною темою.

2) Фотоальбом/виставка.

3) Короткометражне документальне відео.

4) Стаття у Вікіпедії.

Під час роботи над кінцевим продуктом ви отримуватимете менторську підтримку від наших експертів. Вони здійснюватимуть періодичні дистанційні консультації в зручному для вас форматі.

Фінальна зустріч. У жовтні 2022 р. ми проведемо зустріч фіналістів, під час якої ви зможете презентувати результати власних досліджень. Найкращі проєкти буде нагороджено корисними призами. Всі учасники тренінгової програми отримають сертифікати.

Приєднатися до події у Facebook можна за покликанням.

Довідково: Тренінгова програма відбувається в межах реалізації проєкту «Студії мультикультурної історії» за підтримки Rosa-Luxemburg-Stiftung в Україні. 

Контактні особи: 

Петро Долганов: тел.: (097) 481 36 81; e-mail: [email protected]

В’ячеслав Долід: (098) 517 10 80; e-mail:  [email protected]

Володимир Зиль: (096) 606 22 83; e-mail: [email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.