bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міське городництво: як це працює в Берліні, Парижі та Валенсії
23.05.2022

У 90-х роках міські городи були звичним явищем для багатьох українців, а для деяких малих міст вони й досі таким і залишаються. Багато ділянок під городи знаходилися безпосередньо перед багатоповерхівками. У приватних секторах міст досі багато де вирощують городи біля будинків. Разом з тим, норми благоустрою, зазвичай, не дозволяють висаджувати город на комунальній землі.
У зв’язку з війною міське городництво переживає “ренесанс”. Сьогодні воно може не лише покращити харчову безпеку, а й посприяти єдності в громаді через створення спільних городів, позитивно впливати на ментальне здоров’я.
 
І якщо в Україні міське городництво вже давно не в моді, то в багатьох європейських столицях - це сучасний тренд, який підтримують не лише жителі міста, але й місцева влада.
 
26 травня 2022 р. на сторінці ініціативи “Сади Перемоги” у мережі Facebook відбудеться вебінар, на якому про міське городництво у Валенсії, Парижі та Берліні розкажуть:
  • Гільєрмо Палау, доктор наук, Політехнічний університет Валенсії, Іспанія,
  • Меріон Воллер, радниця мера Парижу,
  • Ігор Тищенко, дослідник, урбаніст, експерт з містопланування Технічного університету Берліну.
Вебінар розпочнеться о 17:00.
Посилання для участі https://www.facebook.com/events/534321981750143
Під час вебінару передбачено синхронний переклад.
 
Про спікерів:
Гільєрмо Палау очолює кафедру сільської та харчової інженерії та є доктором сільськогосподарської інженерії в Політехнічному університеті Валенсії, Іспанія. Гільєрмо працював із міським харчовими системами та водозабезпеченням понад 20 років. Він є експертом у практичній креативності, інноваціях та поєднанні мультидисциплінарних команд, як іспанських, так і міжнародних.
 
Меріон Воллер працює радницею заступника мера Парижа Жана-Луї Міссіки. Вона займається темами містоплануванням, інновацій та привабливості міста. Отримавши дві вищі освіти з філософії та міського планування, вона опублікувала книгу “Природні артефакти” (Artefacts naturels (L’éclat, 2016).
 
Ігор Тищенко зараз працює в команді ініціативи New Housing Policy, яка планує нові рішення для відбудови міст в Україні. Останні 5 років живе у Німеччині та досліджує Берлін. Аналітик з питань міського розвитку та адаптації міст до змін клімату. MSc з Urban Management, TU Berlin. Працював у аналітичному центрі Cedos, школі Canactions (Київ), є співредактором збірки “Урбаністичні Студії”, організації wechange eG (Berlin).
 
Організатори вебінару: Сади Перемоги та Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН.
 
Про організаторів:
Сади Перемоги - всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.
Сади Перемоги - ініціатива проєкту SURGe “Супровід урядових реформ в Україні”, що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International. Урядовими партнерами ініціативи є Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство закордонних справ України.
 
Докладніше про “Сади Перемоги”: https://sadyperemohy.org/
 
Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН - новий підрозділ ПРООН, створений у 2019 р., який має на меті шукати місцеві інноваційні рішення та допомагати реформаторській екосистемі в Україні тестувати такі рішення і нові методи для подолання проблем у сфері сталого розвитку.
 
Докладніше: https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/accelerator-labs.html

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/534321981750143

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.