bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискутуй про Україну! — Безкоштовні онлайн-курси для української молоді
29.09.2022

Дискутуй про Україну!” - освітній проєкт від демократичної школи Майбутні у Києві.  

Цей проєкт виник на початку повномасшабної війни, коли ми почали проводити безкоштовні онлайн заняття на яких разом намагаємось осмислювати те, що зараз відбувається в Україні, дивитись у минуле і майбутнє – власне та державне, віднаходити себе і свою роль у майбутньому українського суспільстві після перемоги.

Він виник на початку війни у відповідь на природній запит української молоді розібратись в історичних, культурних та політичних процесах, що сформували нашу сучасність, дивитись у минуле і майбутнє – власне та державне, віднаходити себе і свою роль у майбутньому українського суспільстві після перемоги.

Головна мета проєкту створити онлайн спільноту з усієї України де можна вільно подумати й подискутувати з освіченими дорослими людьми про найважливіші теми сьогодення:

Які історичні, культурні та політичні процеси зробили українців такими, якими вони є зараз?
Як працює наша держава і яку владу у ній мають громадяни?
Що дає нам відчути себе українцями? Яку роль у суспільстві відіграє спільне уявлення про його минуле?Чому важливо зберігати та переосмислювати культурну спадщину?
Навколо яких принципів та цінностей українці можуть об’єднуватися після війни?
У яких сферах політики, економіки, культури Україна може запропонувати світу нові підходи, концепції та моделі?

Ми маємо побудувати сильне демократичне суспільство, і освіта спрямована на розвиток самостійно мислячих громадян – наш перший крок до цього.” - Курси також відкриті для вчителів, адміністрацій шкіл та дорослих.

 

Перший курс «Розуміти політику. Базовий рівень» розпочнеться 17 жовтня, другий – «Міжнародне гуманітарне право» – 19 жовтня, а «Історія української державності» – 28 жовтня. Кожен курс складається з шести занять. Для участі в конференції необхідно пройти реєстрацію.
Почитати більше про проєкт і зареєструватись можна на сайті

https://maibutni.com.ua/discussukraine/

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.