bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лекція та дискусія «Women at War: виборюючи право на життя»
01.10.2022

Понад 50 тисяч жінок служать у Збройних силах України, серед яких понад 5 тисяч - на передовій. Це один з найвищих показників кількості жінок у Збройних силах серед країн-членів НАТО. 

Наразі жінки-військовослужбовиці борються не тільки за рівні права та можливості для себе, а й за право жити та бути українкою. У рамках цієї події ми прагнемо показати війну із тої перспективи, яку часто не помічають та ігнорують - із перспективи жінок, що є надзвичайно важливим для всеохоплюючого розуміння історичного досвіду, який переживає наша країна.

Що на вас чекає?

  • Лекція на тему «Роль жінок в армії та військових діях в Україні та за кордоном: історична та порівняльна перспективи» від Орнелли Остапенко, співзасновниці єдиного в Україні жіночого видавництва «Creative Women Publishing»

  • Дискусія із військовослужбовицями та волонтерками щодо їхнього досвіду переживання війни та служби в армії: Шарлотою Хмельницькою, заступницею командира роти з питань морально-психологічного забезпечення, та Катериною Галушко, волонтеркою добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри»

  • Q&A сесія щодо військового обов’язку для жінок в Україні

Модеруватиме подію Лілія Антонюк, виконавча директорка ГО «Жіноча Ліга», PhD дослідниця на проєкті «Гендер, партійна політика та демократія в Європі: Дослідження партійних груп Європейського парламенту» (EUGenDem) в Університеті Тампере (Фінляндія).

Коли? 19 жовтня о 18:00

Де? Онлайн, у додатку Zoom

Для участі у події потрібно зареєструватись за посиланням: https://forms.gle/bjwjYb7HKB2jyDpu8 

Участь безкоштовна

Дедлайн подачі: 18 жовтня 18:00

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.