bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реєстрація на тренінг для підготовки громадських моніторів національного превентивного механізму
13.03.2023

????????Офіс Омбудсмана України спільно з ГО «Україна без тортур» / NGO «Ukraine without torture» організовують тренінг для підготовки громадських моніторів національного превентивного механізму.
 
 
????????В Україні реалізація національного превентивного механізму покладена на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і діє у форматі «Омбудсмен +», що передбачає здійснення моніторингових відвідувань працівниками офісу Омбудсмена разом з громадськими моніторами місць несвободи з метою попередження катування чи жорстокого поводження.
 
 
????????Тренінг передбачає ознайомлення учасників з основними принципами роботи національного превентивного механізму, стандартами належного поводження в місцях несвободи, різними техніками здійснення відвідувань задля досягнення результату тощо. Отримані знання сприятимуть своєчасному виявленню системних порушень прав людини в місцях несвободи.
 
 
????????Тренінг розрахований на участь: правозахисників, представників громадських організацій, активістів, які мають бажання стати моніторами НПМ та на постійній основі здійснювати візити до місць несвободи.
 
 
????????Вимоги до учасників: повнолітні громадяни України, які мають базову вищу освіту; не мають судимості; не перебувають на державній службі.
 
 
????????Навчання відбуватиметься у два етапи: спочатку онлайн заходи, потім офлайн тренінг.
 
 
????????До участі в онлайн етапі навчання будуть допущені всі бажаючі, які відповідають вказаним вимогам.
 
 
????????Онлайн етап складатиметься з навчальних курсів та вебінарів і розпочнеться орієнтовно з 24.03.2023 р.
 
 
????????До участі в офлайн етапі будуть допущені лише учасники, які успішно пройшли онлайн навчання і рекомендовані Консультативною радою НПМ.
 
 
????????Пріоритет у відборі учасників до офлайн етапу буде надано:
– учасникам з областей, де нині бракує громадських моніторів НПМ, зокрема з Тернопільської, Рівненської, Вінницької, Луганської, Херсонської, Чернігівської областей;
– учасникам, які нададуть рекомендацію діючого монітора НПМ, співробітника Секретаріату, регіонального представника або координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області.
 
 
????????Офлайн частина навчання триватиме 2 дні і буде проведена орієнтовно в останню декаду квітня 2023 року (про дату і місце проведення тренінгу учасники, які пройшли відбір, будуть повідомлені додатково).
 
 
????????Організатори тренінгу залишають за собою право не пояснювати причини відхилення кандидатур на участь в офлайн етапі тренінгу.
 
 
????????Для участі у тренінгу необхідно заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/YxHZvfU43iPxUQqW7.
 
 
Додаткові анкетні матеріали Ви можете відправити на пошту: [email protected].
Участь у тренінгу безкоштовна.
 
 
????Дедлайн подачі заявок: 19 березня 2023 року (включно).
 
 
????????Уся зібрана інформація буде передана до Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини 20 березня для подальшого опрацювання. Деталі на сайті Омбудсмена: https://cutt.ly/Q8BkVJQ
 
 
????????Приєднуйся до команди громадських моніторів!
 
 

Контакти

  • https://forms.gle/YxHZvfU43iPxUQqW7

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.