bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Посилення ролі ТГ у процедурі оцінки впливу на довкілля у післявоєнний період»
04.05.2023

Проведення тренінгу має на меті збільшити усвідомленість та обізнаність представників територіальних громад про процедуру ОВД, щоб у майбутньому вони мали необхідні знання та навички для ефективної участі в процесі затвердження різних видів діяльності, які можуть суттєво впливати на довкілля після війни.

Особливо актуальним даний тренінг виступає у світлі потенційних змін до профільного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

 

Під час тренінгу учасники разом з тренерами з’ясують такі питання:

– суть процедури оцінки впливу на довкілля та місце територіальних громад у її здійсненні;

– обов’язки органів місцевого самоврядування у сфері інформування громадськості про плановану діяльність та її можливості брати участь у процедурі та інші обов’язки згідно закону;

– способи підвищення ефективності участі територіальних громад у прийнятті рішень, які можуть суттєво впливати на довкілля;

– шляхи підсилення ефективності участі територіальних громад у процесі прийняття рішень, що можуть мати значний вплив на довкілля;

– аналіз актуальних звітів та висновків з оцінки впливу на довкілля.

 

Окрім прослуховування матеріалів від тренерів учасники також матимуть можливість застосувати і закріпити отримані теоретичні знання під час виконання практичних вправ.

До участі запрошуються представники територіальних громад Півночі, Півдня та Сходу України.

Тренінг буде корисним для активних членів територіальних громад та представників місцевого самоврядування, які зацікавлені у екологічній тематиці або займаються питаннями збереження довкілля у своїй громаді.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватись за посиланням:

https://forms.gle/pVUZndLSRVeYnys47 до 10 травня 2023 року.

 

Захід відбудеться у Києві. Початок о 10 годині. Точна адреса, за якою відбудеться тренінг, буде повідомлена підтвердженим учасникам.

Учасникам буде забезпечено харчування та квитки. Прохання самостійно не купувати квитки! Логістична компанія зв’яжеться з вами. Буде проведений відбір серед усіх заявників, і вам буде повідомлено про результати на електронну адресу, яку ви вказали в анкеті.

 

З повагою,

Команда МБО «Екологія-Право-Людина»

 

Цей тренінг проводиться Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми тренінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти

  • Посилання на веб-сайт: http://epl.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.