bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вікіпедія для навчання: долучайтеся до онлайн-курсу для вчителів
27.06.2023

ГО «Вікімедіа Україна» та платформа онлайн-курсів Prometheus відкривають реєстрацію на курс «Вікіпедія для навчання» для вчителів та вчительок закладів загальної середньої освіти. 

Реєстрація на перший набір триває до 14 липня включно, активна фаза курсу запланована на 24 липня — 30 серпня. За результатами виконання завдань учасники та учасниці зможуть отримати сертифікат про підвищення кваліфікації.

Метою курсу є допомогти освітянам зрозуміти Вікіпедію й використовувати її як навчальний інструмент.

Учасники й учасниці зможуть:

  • - долучитись до світової спільноти вчителів та вчительок, які використовують Вікіпедію та інші вікіпроєкти як мультимовний і мультиформатний інструмент навчання;

  • - прокачати власні навички інфомедійної грамотності та соціального партнерства;

  • - зробити власний внесок до Вікіпедії.

Курс триває п’ять тижнів, він складається із трьох модулів та підсумкового завдання, яке допоможе учасникам інтегрувати Вікіпедію у свої уроки. Курс передбачає самостійне вивчення матеріалу, взаємодію з іншими освітянами на форумі, тестування, індивідуальне виконання підсумкового завдання та фасилітовані онлайн-зустрічі з тренеркою.

Щоб долучитися до курсу «Вікіпедія для навчання», потрібно заповнити реєстраційну анкету (до п’ятниці 14 липня включно) та пройти відбір. При відборі враховуватиметься ваш професійний профіль, можливість виділити достатню кількість часу для участі та мотивація долучитися до курсу.

Проєкт проходить у межах міжнародної програми «Reading Wikipedia in the Classroom», яку розробив міжнародний Фонд Вікімедіа.

За результатами виконання завдань, розміщених на платформі, учасники зможуть отримати два сертифікати — сертифікат про підвищення кваліфікації на 30 годин (1 кредит ЄКТС), згенерований платформою Prometheus по завершенню курсу, та сертифікат від Фонду Вікімедіа.

По завершенню роботи першого набору планується публікація матеріалів на тему курсу, які будуть у безкоштовному доступі. Також можливий запуск додаткових наборів цього чи наступного року. Підписуйтеся на ГО «Вікімедіа Україна» у соцмережах, аби стежити за анонсами.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.