bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Продовжується набір на літню школу «Культура і політика пам’яті: від ідеї до зміни»
10.07.2023

«Стежками Пам’яті» – це проєкт Центру політики пам’яті «Мнемоніка» та партнерок «Інша Освіта» і «Centropa».  Літня школа «Культура і політика пам’яті: від ідеї до зміни» є ключовим етапом проєкту.  Тематичне спрямування школи – осмислення того, як суспільство пам’ятає жертв та героїв Другої світової та російсько-української війн. Це представляє два ракурси пам’ятання: осмислення досвіду пошанування тих, хто давно відійшов у Лету, та тих, хто є сучасниками триваючої війни. 

Результатом школи буде розробка учасницями та учасниками 10 міні-проєктів. 

Перший етап школи проходитиме 20-22 серпня 2023 р. у м. Рівне, другий етап – у січні 2023 р. у м. Рівне.

Учасниці та учасники школи отримають:

▫️ міні-грант (в межах 200 євро) на реалізацію власного проєкту з культури пам’яті у відповідному населеному пункті та менторську підтримку на всіх етапах – від формування заявки до звітності; ▫️ сертифікат по завершенню школи про прослухані курси; ▫️ комунікацію та нетворкінг з однодумцями з Рівненської та Волинської областей; ▫️ знання у сфері культури і політики пам’яті та публічної історії; ▫️ теорію та практику проєктного менеджменту; ▫️ публічно-історичні матеріали від Центру політики пам’яті «Мнемоніка».

Також організатор_ки відшкодовують вартість проїзду (автобусом та не дорожче купейного вагону потягом), забезпечують проживання і харчування учасни_ць у час проведення літньої школи, безкоштовно надають навчально-методичні матеріали).

До участі у школі ми чекаємо: вчителів/ок, студентів/ок старших курсів ВНЗ та профтехучилищ, громадських активістів/ок, журналістів/ок, митців/кинь, представників/ць органів місцевого самоврядування, фахівців/чинь, що займаються культурою пам’яті та культурною спадщиною, мешканців/ок територіальних громад Рівненської та Волинської областей. За результатами конкурсної комісії буде відібрано 20 учасників/ць.

Заявки приймаються до 25 липня 2023 р. (до 23:00 за київським часом). Про результати відбору зголошені учасни/ці будуть проінформовані до 1 серпня 2023 р. 

Від учасниць та учасників ми очікуємо розуміння  історичного контексту пам’яті про Другу світову війну на Волині та орієнтування у локальному досвіді громади, яку представляє учасниця чи учасник; орієнтація у темі та проблематиці проєкту «Стежками Пам’яті», чіткої мотивації та повноцінної участі на всіх етапах проєкту.

 

Заповнити заявку на участь у школі можна за посиланням

https://forms.gle/fsvdw5R4MvpBEBR87

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.