bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-навчання для психологів
08.08.2023

Сучасні діти більшу частину вільного часу проводять в інтернеті, де знайомляться з відкритою інформацією, яка може бути для них шкідливою. У мережі вони спілкуються не лише з друзями з реального життя, а й заводять нові знайомства в онлайн-середовищі, які можуть бути небезпечними. На сьогодні відомо, що кожна третя дитина в Україні готова зустрітися з онлайн-знайомими, двоє із трьох дітей бачили контент, який їх дуже налякав або засмутив. 

Національна соціальна сервісна служба України запрошує психологів взяти участь в онлайн-навчанні “Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті: для фахівців із психічного здоров’я” від громадської організації #stop_sexтинг, що відбудеться 22 та 23 серпня о 15:00. Реєстрація на подію за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdq1fIJ6xqmBX-ueIChK1_dZaXAZXRJqpgNng_Q1QRbNWkF0A/viewform 

Онлайн-навчання складатиметься із 2 вебінарів. У середу 22 серпня о 15:00 Василь Філоненко, тренер-методолог громадської організації #stop_sexтинг, пояснить різницю між онлайн- офлайн-насильством, чому діти довіряють злочинцям в інтернеті та як відбуваються онлайн-злочини проти дітей.

У четвер 23 серпня о 15:00 Аліна Касілова, психолог #stop_sexтинг, клінічний психолог, фахівець з психотерапевтичного консультування дитячо-батьківських стосунків у гештальт-підході, розбере реальні кейси про злочини проти дітей в інтернеті й розкаже, як психолог має реагувати на такі випадки та за яким алгоритмом діяти. 

На навчанні ви зможете дізнатися більше про те, за якими ознаками психолог може розпізнати дитину, яка постраждала від сексуального онлайн-насильства, правила реагування на такі випадки, алгоритм надання психологічної допомоги дитині та про реагування та роботу з батьками постраждалої дитини. Навчальні матеріали розроблено ГО #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду. Партнер заходу - Національна соціальна сервісна служба України.

Крім того, під час онлайн-навчання спеціалісти представлять методичний посібник “Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті: посібник для фахівців із психічного здоров’я. Реагування, реабілітація та надання психологічної допомоги дітям та сім’ям”: https://stop-sexting.in.ua/adult/posibnyk-seksualne-nasylstvo-nad-ditmy-v-interneti-posibnyk-dlia-fakhivtsiv-iz-psykhichnoho-zdorov-ia/ 

Після проведення онлайн-навчання на сайті https://stop-sexting.in.ua/adult/ за кнопкою “Консультації” психологи можуть звернутися за додатковою методичною підтримкою та безплатними консультаціями з питань захисту дітей від сексуальних загроз в інтернеті.

Після прослуховування онлайн-навчання психологи можуть отримати диплом про участь у заході. 

Чекаємо вас на навчанні! До зустрічі!

 

Про #stop_sexтинг:

#stop_sexтинг - найбільша в Україні громадська організація про захист дітей в інтернеті. Отримала премію Глобального договору ООН та загалом навчила більше ніж 800 000 дітей та батьків.  В межах інформаційної кампанії торкнулася мільйонів українських родин, а також створила першу в країні консультаційну лінію щодо безпеки дітей в інтернеті 1545(далі 3) та психологічну лінію підтримки для дітей та батьків на тему онлайн-ризиків на сайті.

Посилання на #stop_sexтинг

Сайт: https://stop-sexting.in.ua/adult/

Instagram https://www.instagram.com/stopsexting.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/stopsextingua/

YouTube: https://www.youtube.com/StopSextingUkraine

TikTok:www.tiktok.com/@stopsexting

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.