bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оплачуване стажування для українців в Австрії: деталі нової ініціативи
06.12.2023

Професійний інтеграційний ХАБ” – це програма стажування у провідних австрійських організаціях для українських професіоналів, які перебувають в Австрії внаслідок агресії росії проти України. Проєкт ініційований та фінансується Фундацією ЕРСТЕ, імплементується – Європейським центром свободи та незалежності у Відні. 

Програма сприяє інтеграції українських спеціалістів до європейського професійного середовища. Організатори також очікують, що отриманий в рамках програми досвід стане вагомим внеском у розбудову України та її інтеграцію до ЄС.

Впродовж трьох місяців 12 учасників програми проходитимуть стажування в австрійських установах та організаціях. До програми долучилися організації з Відня, Зальцбургу, Альпбаху та інших міст Австрії. Початок стажування – 4 березня 2024.

Наша програма не тільки сприяє професійній самореалізації висококласних українських фахівців “тут і зараз”. Головна мета – здобуття ними практичного досвіду, який буде вкрай затребуваним для повоєнної розбудови України”, – коментує Яна Барінова, менеджерка з питань європейських політик та відносин з Україною Фундації ЕРСТЕ. 

Ми переконані, що співпраця та професійний обмін між країнами – це ключ до розвитку та прогресу. “Професійний інтеграційний ХАБ” створює ще один місток між Україною та Австрією, та надає переваги абсолютно всім учасникам процесу”, – коментує Олена Бекреньова, директорка Європейського центру свободи та незалежності. 

Участь у конкурсі можуть взяти українські професіонали у сфері культури, освіти та соціального забезпечення, які тимчасово проживають та мають право на офіційне працевлаштування в Австрії. Серед інших умов конкурсу – наявність вищої професійної освіти, відмінне володіння англійською мовою, досвід роботи у згаданих сферах та громадська активність. 

Прийом заявок триватиме до 7 січня 2024 року включно. Переможців буде оголошено 22 січня 2024 року. Учасникам буде запропоновано стажування, що відповідає їхньому фаху та кваліфікації. “Професійний інтеграційний ХАБ” забезпечує учасникам всебічну організаційну підтримку, щомісячну стипендію та додаткові освітні заходи в межах програми. 

Дізнатися деталі програми “Професійний Інтеграційний ХАБ” та подати заявку на участь можна за посиланням.

Довідка:

Фундація ЕРСТЕ – це творча майстерня ідей та інновацій, лабораторія майбутніх тем, яка веде стратегічну співпрацю шляхом нетворкінгу. Як основний акціонер Групи Ерсте, Фундація ЕРСТЕ забезпечує незалежне майбутнє одного з найбільших постачальників фінансових послуг в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі. Прагнучи служити загальному добру, приватна австрійська фундація зберігає віру в підтримку розвитку кожного.

Європейський центр свободи та незалежності – громадська організація, зареєстрована українками у Відні у 2022 році, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Проєкти, які організація імплементує в країнах ЄС, пов’язані з Україною та спрямовані на сприяння її відбудові та євроінтеграції. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.