bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито реєстрацію на освітні поїздки в рамках проекту «Міфологізація Трипілля»
30.04.2024

Мета заходу: формування середовища для розвитку креативності та професійних навичок учасників шляхом проведення освітніх поїздок, спрямованих на вивчення різноманітних традиційних українських ремесел. А також створення умов відновлення малих громад на основі матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. 

Трипілля - це культура протоцивілізації, яка лягла в основи української культурної ідентичності. А також це тема, яка в черговий раз проголосить світу про унікальність та цінність нашої нації, наше глибоке коріння, яке давало паростки у різних країнах Європи.

Області, з якими працюємо: Вінницька, Черкаська, Кіровоградська та Полтавська.

Запрошуємо прийняти участь у одній із двох Освітніх поїздок та Освітніх студіях за напрямками - кераміка, ткацтво, вишивка. 

Запрошуємо учасників із наступних секторів: бізнес, мейкери, майстри, предметні дизайнери. Учасники будуть відібрані методом анкетування та опитування для виявлення мотивації та готовності дійти до завершення проекту та розробити творчі вироби.

 

Напрямки освітніх поїздок:

 - 25-27 травня - Черкащина та Полтавщина. Старт в Умані – Легедзине (гончарство, «Дід Панас») – Опішня (гончарство, «Опішнянська артіль») – Решетилівка (вишивка) – повернення в Умань.

- 17-19 червня - Вінниччина. Старт в Умані – Гнатків (деревообробка, теслярство) – Стіна (ткацтво, Верета») – Клембівка (вишивка, центр вишивки) – Буша (ткацтво, майстерні при музеї).

 

Протягом поїздки учасники мають сформувати бачення своїх корисних моделей та прототипів, отримати контакти для співпраці та обрати де будуть проходити освітні студії.

Освітні студії - це 15 денне офлайн-навчання у одній з майстерень, які ми відвідаємо у поїздках. Студії триватимуть за погодженням графіків з майстрами у липні - вересні 2024 року.

 

Інші заходи проєкту:

- 26-27 квітня  вже було проведено перший захід в рамках проекту - хакатон «Міфологізація Трипілля» в Умані. В рамках хакатонубуло сформовано різногалузеву спільноту людей з метою міфологізації та модернізації підходів розвитку територій використовуючи культуру Трипілля, а також розробки нових методології, прототипи творчих виробів, бізнес-моделей. В дводенному заході взяло участь понад 90 осіб.

- Освітні студії – це 15 денне навчання традиційним технікам та технологіям українського ужиткового мистецтва та ремісництва з проживанням у локації навчання. 24 відібраних учасники проходитимуть навчання у одному з наступних сіл:

- Легедзине і Опішня – кераміка,

- Буша – ткацтво,

- Клембівка – вишивка.

Завданням бенефіціарів буде не тільки навчитися технікам, але і розробити до 15 вересня сучасні дизайнерські вироби, які будуть поєднанням класичних технік та модернізованих мотивів й тем Трипілля. 

Протягом освітніх студій бенефіціарам надаватиметься менторська та консультаційна підтримка від команди проєкту, бізнесу, науковців та освітян.

Коштом проєкту частково покриваються харчування, проживання та послуги викладачів протягом студій.

- Форум – це одноденний захід, який підсумує результати проекту. Будуть запрошені учасники проєкту: мейкери, науковці, освітяни, бізнес та інші зацікавлені особи.

 

Реєстрація на Освітні поїздки та Освітні студії за посиланням:

https://forms.gle/qSkCwQchxNB5QLJi6

___________________________________

The “Makers Innovation Award” is organized by @betterplacelab and Future Challenges in the framework of #TOLOCAR, a project funded by the German Government @bmz_bund and implemented by the GIZ with support of At Stake gGmbH in close collaboration with Ukrainian and international partners.

«Makers Innovation Award» організована @betterplacelab та Future Challenges у рамках проєкту #TOLOCAR, який фінансується Урядом Німеччини @bmz_bund та реалізується GIZ за підтримки At Stake gGmbH у тісній співпраці з українськими та міжнародними партнерами.

Контакти

  • 050 - 318 - 16 - 81

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.