bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультації з розробки стратегії розвитку велотранспорту у містах
13.02.2014

Метою консультацій є допомога містам у розробці стратегічних документів, які визначатимуть програму розвитку велоінфраструктури та популяризації велосипедного транспорту. Протягом 2014-2017 року АВК матиме можливість відвідати та надати експертну підтримку 8-9 українським містам.

Як проводитимуться консультації?

Експерт/-ка АВК щороку консультуватиме два міста. У кожному місті проводитиметься по дві сесії робочих груп (воркшопи) та презентація концепції для публічного обговорення. Органи місцевого самоврядування та велосипедна спільнота обов’язково мають бути представлені та активно залучені до підготовки концепції. Важливою є участь й інших зацікалених сторін, таких як студенти-транспортники, інженери-проектувальники, спеціалісти з міського планування, представники ДАІ тощо.

Подія

Тривалість

Опис завдань

Результат

Воркшоп 1

3 дні

Аналіз генплану міста (за наявності), подорожей мешканців, районів та типу забудови, потенційних напрямків велосипедних поїздок у місті; обговорення можливих інформаційних заходів та кампаній популяризації велосипедного транспорту у місті.

1. Чорновий варіант мережі велосипедних сполучень

2. Структура концепції та головні складові по кожній частині

Воркшоп 2

2 дні

Обговорення та доопрацювання концепції розвитку велосипедного транспорту, підготовленої представниками/-цями органів місцевого самоврядування на основі матеріалів та напрацювань першої зустрічі.

Варіант концепції розвитку велотранспорту готовий для публічного обговорення

Презентація

0,5 дня

За результатами роботи орган місцевого самоврядування має організувати публічну презентацію або прес-конференцію для подальшого обговорення концепції громадськістю.  

Інформування городян про концепцію, запрошення коментувати та вносити пропозиції

Як запросити експерта?

Запросити експерта/-ку має право виключно орган місцевого самоврядування міста. Консультації надаються безкоштовно, проте приймаюча сторона має забезпечити проживання та харчування експерта/-ки протягом перебування у місті.

Робота над концепцією велоінфраструктури у пілотному районі Києва

Заявку у довільній формі просимо надсилати на адресу ksenia.semenova{a}avk.org.ua до 1 березня 2014 року. Заявка має містити інформацію:

  • Короткий огляд транспортної ситуації у місті

  • Попередні зусилля та досягнення міста у сфері розвитку сталої мобільності, зокрема велосипедного та/або громадського транспорту

  • Назви департаментів міськвиконкому, громадських організацій або ініціатив, інших зацікавлених сторін, які планують брати участь у роботі над концепцією

Які критерії відбору міст?

  • попередні зусилля та досягнення у сфері розвитку велосипедного та громадського транспорту

  • перевага надаватиметься містам з населенням від 50 тис. мешканців

  • можливість забезпечити проживання та харчування експерта/-ки

  • мотивація місцевих велосипедних активістів брати активну участь в розробці концепції

Консультації надаються в рамках проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад”, що втілюється у 2014-2017 рр. за фінансової підтримки Європейського Союзу та Європейської федерації велосипедистів. Проект має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту як на місцевому, так і на національному рівні. Виконавцем проекту є ГО “Асоціація велосипедистів Києва”, партнером проекту є ГО “Центр соціальних та ділових ініціатив”, м. Яремче.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.