bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціально-освітній проект WOWkids пропонує партнерство
07.09.2015

Проект WOWkids МБО «Погляд» для вихованців та вихователів дитячого будинку створює модель альтернативної освіти, допоміжну складову традиційної освіти, і запрошує до партнерства.

Мета проекту – розширити кругозір дітей, позбавлених батьківської опіки (сироти, вихованці дитячих будинків), розкрити та розвинути їх інтелектуальні та творчі потенціали, відкрити можливості для отримання якісної освіти, підвищення їх шансів для скорого потрапляння в майбутню сім’ю. Другою метою проекту є стимулювання зацікавленості громадян питанням розвитку дітей в дитбудинках зокрема, та залучення зацікавлених і активних членів суспільства до проекту аби ця модель працювала в якомога більшій кількості дитбудинків. Задачею проекту є познайомити дітей з якомога більшою кількістю сфер діяльності, для підтримки їх з питанням профорієнтації і  захопленнями. 

Проект має місце для побажань самих дітей щодо предметів. Компенсувати недостачу традиційної освіти: приділятиметься особлива увага етиці, моралі, духовного розвитку, відносинам між людьми, між людиною та природою, пізнанню себе, світу та себе в світі. Ця програма зітре ті кордони, що роками будувалися між світами: дітей сиріт та «нормальних» людей.

Проект спрямований на допомогу дітям стати впевненими в собі і в своїх силах, дати їм зрозуміти, що вони не залишена суспільством група людей, а і є тим самим суспільством (це ми маємо донести як до дітей, так і до інших членів нашого з вами суспільства),  надихнути та вмотивувати дітей діяти, робити, вигадувати своє, власне, реалізовувати. І проект, власне, бере на себе завдання підтримати, допомогти реалізувати все вигадане дітьми, що спрямоване на розвиток. 

Проект реалізовує навчальну програму, в якій базові предмети
проводитимуться не в «шкільному» форматі, а також ті предмети, практичні заняття, майстер-класи, ворк-шопи, які «замовляють» самі діти, в залежності від сфер їх інтересів. 

В проекті прописана програма творчого блоку, яка розкриває різноманіття прикладного, сучасного, народного мистецтва. «фішкою» творчого блоку є те, що дитина матиме незвичайну комунікацію з зовнішнім світом: виготовлені дітьми поштові листівки, скетч-буки, тематичні блокноти продаватимуться в кав’ярнях,  книгарнях та hand-made магазинах, на яких буде «візитівка» автора з його ім’ям, віком, поштовою та електронним адресом, на який людина, що придбала його виріб зможе написати листа-подяку. Всі виручені кошти з продажів діти використовуватимуть з допомогою дорослих на свою освіту. В програму включений курс Фотомистецтва, підсумком якого є виставка фотографій, колажів та інсталяцій дітей, яка проводитиметься і в дитячому будинку, і на одному з арт-майданчиків Києва. 

Готовим є великий блок, який знайомить з країнами світу: з мовами, історією, культурою, літературою, кухнею, та всіма особливостями окремих країн. Так діти почують історію Римської імперії від самого Цезаря, дізнаються про всі тонкощі Сходу, готуватимуть справжню італійську піцу, знатимуть всі ключові фрази з Маленького принца мовою оригіналу, отримають лайф-хаки від Наполеона «як досягти такого успіху, аби на твою честь назвали торт», пройдуть детективний квест з Шерлоком, вже знаючи все про Монархію, Леді Ді, Шекспіра та  англійське чаювання, побувають на справжньому Венеціанському балу-маскараді та багато іншого.

Крім цього, дітьми будуть здобуті знання, що допоможуть їм в майбутньому реалізовувати їх власні проекти: журналістика, блогерство, контент-менеджмент, проектний менеджмент, тайм-менеджмент, PR. Громадські активісти за спинами яких багато різноманітних освітніх, культурних, правозахисних, природозахисних, соціальних проектів проведуть ряд тренінгів для вихованців.

Не обійдемо стороною і науку. Познайомимо дітей з захоплюючою астрономією та вкрай важливою екологією. Разом з дітьми поїдемо до ферм, на якій виготовляють органічні продукти, відвідаємо один із заповідників України, де ближче познайомимо дітей з природою. 

Ми навмисно обрали і надалі обиратимемо дитячі будинки, які знаходяться у віддалених куточках області (стартуємо з Київської), куди рідко доїжджають ініціативи, подібні нашій. Всі майстри, спікери - альтруїсти, готові безкоштовно ділитися своїм часом, талантами, знаннями, але витрати на дорогу проект, як вдячність за долучення, компенсує.

Кошторис

До села Кривошиїнці вартість квитка становить 70 гривень. В середньому 3 спікери навідуватимуть дітей  один раз на тиждень, протягом навчального року. Загальна сума на проїзд – 32000 грн.Витрати на реалізацію творчого блоку частково покриваються партнерською підтримкою компаній-виробників, з урахуванням цього приємного факту, бюджет блоку – 4000 грн. Загальний блок також підтримується освітніми програмами, кошторис блоку – 6000грн. Також, проект шукає фінансування завдяки такому явищу, як краудфандинг, завдяки якому, ми розраховуємо зібрати 20000 грн. Але це наче лотерея – може пощастити, а може вдача пройде повз нас.Найвизначнішою частиною проекту є та, що вирішує майбутнє дітей – це «профорієнтаційні мандри». Цю частину найважче розрахувати, по нашим розрахункам  витрати на ці поїздки тяжіють до 7000 грн. 

Ми долучаємо до процесу створення та реалізації всі бажаючі компанії, громадські та молодіжні організації. Чим більше нас буде, тим результативнішою буде ініціатива. Ми пропонуємо Вам підтримати наш проект!

Перед дітьми складна та довга дорога-життя… Давайте разом підкинемо дітей до їх мрій! 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.