bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Старшокласників на Сході України навчать критичному мисленню та способам порозуміння
20.10.2015

Враховуй різницюУ рамках проекту «Враховуй різницю» з початку 2016 року старшокласникам викладатимуть новий предмет — курс за вибором «Кроки до порозуміння», над розробкою якого наразі працюють експерти.

Пілот діятиме у близько 500 школах Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей, а також у районах Донецької та Луганської областей, що підконтрольні українському уряду. Охочі школи інших областей також можуть взяти участь.

Реалізовує проект громадська організація “Вчителі За Демократію та Партнерство” у рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

“Його ідея виникла як відповідь на потребу та виклик українського суспільства в умовах соціального конфлікту та перехідного періоду. -Розповідають організатори.    -Основне наше завдання - сприяти об’єднанню розділених родин та громад з огляду на існування різних точок зору. Ключовий меседж - враховувати різноманітність та використовувати її як ресурс для розвитку”. 

На спеціальних уроках старшокласники навчатимуться, як порозумітися в умовах конфлікту та поважати різницю у думках і поглядах, як сприймати інформацію критично та захищатися від маніпуляцій, а також формулювати та відстоювати власну позицію в обговореннях та дискусія.

Перед запровадженням у школи для учителів проведуть безкоштовні тренінги з методики викладання нового предмету. Усі навчальні матеріали будуть передані у навчальні заклади також безкоштовно.

По завершенню проекту організатори влаштують всеукраїнський навчальний дебатний турнір, на якому змагатимуться команди учнів з усіх областей-учасниць проекту.


Як школам приєднатися до проекту?

Щоб взяти участь у проекті, школи впродовж жовтня-грудня 2015 року мають:
- або написати/зателефонувати у головний офіс проекту;
- або зв’язатися з координаторами в областях-учасницях;
- або зареєструватися онлайн за посиланням — організатори вам зателефонують  https://goo.gl/k41OEJ 

як приєднатися до громадиДекілька причин, чому варто приєднатися до проекту?

- Школа: стане учасницею важливого освітнього проекту, що покликаний об’єднати громади, та безкоштовно отримає навчальні матеріали для вивчення нового предмету — курсу за вибором “Кроки до порозуміння”;

- Учителі: пройдуть навчання на безкоштовних дводенних тренінгах, де не лише навчаться методики викладання нового предмету з критичного мислення, а й освоять нові інтерактивні технології та отримають універсальні інструменти для результативної роботи на будь-яких уроках;

- Старшокласники: отримають сучасні інструменти комунікації, навчаться критично мислити, виявляти маніпуляції, формулювати та відстоювати власну позицію у дискусіях, поважати та приймати різницю у думках та поглядах. А також візьмуть учать у всеукраїнському навчальному дебатному турнірі. Ці навички критичного мислення стануть цінними для дітей як у навчанні, так і в будь-яких життєвих ситуаціях, щоб бути ефективними.

Контакти

  • Громадська організація “Вчителі За Демократію та Партнерство”
  • Медіа-координаторка проекту Олена Харченко
  • 095 534 09 81
  • https://www.facebook.com/VrakhovuiRiznytsiu

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.