bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Звенигородщині запроваджується інноваційне енергозбереження
24.02.2016

 Туристично привабливий Звенигородський район  поряд з іншими районами Черкащини увійшов до Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Зокрема, у селі Богачівка за ініціативи сільського голови Галини Недоноско та з доброї волі громади, запроваджено інноваційне енергозбереження.

БФ «Урожай-громаді» активно шукає проекти, до яких можна долучитися і робить свій вклад у майбутнє села. На думку голови БФ Тетяни Волочай, визначальною є думка і добра воля громади. Лише активна, консолідована сільська спільнота на чолі з цілеспрямованим, енергійним, рішучим головою здатна стати кращою і досягти у співпраці з ЄС успіху.

Таким головою є Галина Недоноско. Порадившись з громадою, вона вирішує   взяти участь у проекті та реконструювати вуличне освітлення. Тож сільський голова робить перші кроки у застосуванні альтернативних  джерел енергії у Богачівці. Нещодавно у місцевий ФАП придбано тепловий насос, здатний перетворювати енергію землі в тепло для обігріву приміщення. Завідувач медичного закладу Олена Лисянська демонструє сучасну техніку в невеликій комірці ФАПу. Зауважує, що такою диво-технікою вартістю 65 тис грн мало які села можуть похизуватися.

Нагадаємо, що  третя фаза Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Черкаській області триватиме до 2018 року. В рамках проекту для нашої області буде виділено близько півмільйона доларів США. За час реалізації першої фази проекту, яка тривала  з 2008 по 2010 рік, у 8 пілотних районах було створено 42 громадські організації, які реалізували 54 мікропроекти на суму понад 7 млн грн. В рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» для участі в основному компоненті в рамках відкритого конкурсу відібрано й райони, де працює «Урожай». Серед них Лисянський, Катеринопільський та Звенигородський.

Зараз відбуваються діалоги з громадами у відібраних селах пілотних районів. Попередньо 36 громад області зможуть реалізувати свої ініціативи в рамках третьої фази проекту.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.