bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Альтернативна доповідь щодо стану дотримання Конвенції з прав дитини в Україні
15.10.2018

Коаліція Права дитини в Україні та Українська Мережа за права дитини запрошують НУО до спільної Альтернативної доповіді щодо стану дотримання Конвенції з прав дитини в Україні.

Коаліція Права дитини в Україні та Українська Мережа за права дитини почали підготовку спільної Альтернативної доповіді щодо стану дотримання Конвенції з прав дитини в Україні, а також Факультативного протоколу щодо участі дітей у збройних конфліктах та Факультативного протоколу щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії.

Раз на п’ять років усі Держави-підписанти Конвенції про права дитини мають звітувати перед Комітетом ООН з прав дитини (далі - КПД) про заходи, вжиті на виконання своїх зобов’язань відповідно до Конвенції. У вересні 2018 року Уряд України направив чергову державну доповідь до КПД.  

Альтернативні (тіньові) доповіді готуються громадським сектором з метою надання КПД серйозної і незалежної оцінки досягнутого прогресу і складнощів імплементації Конвенції з прав дитини та факультативних протоколів до Конвенції.

У зв’язку з вказаним, запрошуємо НУО та незалежних експертів з прав дитини до співпраці.

Повідомити про зацікавленість та готовність долучитися до процесу, а також отримати додаткову інформацію про формат співпраці можна за тел. 095 003 84 04, e-mail  [email protected]. Контактна особа – Ксенія Карагяур.

Особливо звертаємо увагу НУО та експертів, які можуть надати свою оцінку стану дотримання прав дитини за наступними розділами: 

Право на життя, виживання та розвиток (стаття 6 Конвенції);

Охорона здоров’я та медичне обслуговування (ст.24 Конвенції);

Відпочинок, дозвілля, культурна та мистецька діяльність (ст. 31 Конвенції).

 095 003 84 04, e-mail  [email protected]. Контактна особа – Ксенія Карагяур

Контакти

  • 095 003 84 04
  • e-mail [email protected]. Контактна особа – Ксенія Карагяур

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.