bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історія проекту громадського бюджету «Допомога онкохворим дітям Чернігова»
18.09.2018

Метою проекту була матеріальна допомога онкохворим дітям. Завдання, які мали бути досягнуті при виконанні проекту: матеріальна підтримка в 2017 році родин, в яких діти хворі на рак, привернення уваги громади до проблеми, і вже в наступному, фінансування допомоги з бюджету Чернігова на постійній основі.

Мій досвід, я вважаю, цікавий тим, що я не представляю жодну громадську або політичну організацію. Я писала проект на конкурс Громадського бюджету Чернігова від себе і не була достеменно впевнена в підтримці. Багато з друзів говорили: «В тебе нічого не вийде». Але коли хочеш – робиш.

Часто в засобах масових інформацій та соціальних мережах я бачила прохання матеріальної допомоги на лікування онкозахворювань у дітей. На мій погляд, лікування дітей – це завдання держави.

Завдяки Громадському бюджету з’явилася можливість розподілити частку бюджету міста, тому я спробувала вибороти кошти для хворих дітей. Мною був написаний проект. Задячуючи силі соціальної мережі Fecebook, я знайшла підтримку серед друзів та зовсім незнайомих людей. Проект переміг, і в 2017 році батькам дітей, хворих на рак, виплачувалася разова допомога 7 000,00 грн. Зрозуміло, що цих коштів для лікування дитини не вистачить, але ці кошти будуть підтримкою на початку лікування і, головне, родина буде відчувати підтримку громади у своїй біді.

Взагалі історія створення, перемоги та втілення мого проекту – це підтвердження того, що якщо маєш добру ідею, бачиш шлях її реалізації, то обов’язково треба хоча б спробувати її втілити. 

Із 2018 року допомога онкохворим дітям надається на постійній основі в рамках виконання міської програми. На мій погляд, це головне досягнення втілення Громадського бюджету. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.