bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тетяна Косторна: «Мій арт-клуб дає дорослим простір для творчого відпочинку і пошуку нових ідей»
31.01.2020

Тетяна Косторна (44 роки, м. Суми) вирішила йти за своєю мрією і створила арт-клуб, де дорослі можуть реалізувати свій творчий потенціал. Читайте її рецепт успіху та дізнавайтеся, як пані Тетяні допомогла участь у тренінгу «Розпочни свій бізнес», що відбувався в рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

***

 Я, 44-річна жінка, врешті наважилася втілювати в життя власні мрії, а саме – створити арт-простір для дорослих і не тільки. Ми, діти 30+ та 40+, системно обділені увагою в багатьох культурних просторах за межами робочого часу. Більшість подій, особливо в невеличких містах, націлена на молоду або дитячу аудиторію. Мабуть, в уяві організаторів постає жінка, яка після роботи щодня варить борщ та миє квартиру, або чоловік, який валяється до ранку на дивані. В той же час дорослі мають свої мрії, бажання та захоплення, які просто ніде реалізовувати.

Тож я заснувала арт-клуб «Чемодан». Його мета – надати можливість для творчого відпочинку, пошуку нових ідей і натхнення. В нас немає поділу та обмежень – жінка, чоловік, багатодітний чи одинак, вік, людина зі спецпотребами, учасник АТО тощо. Все це немає ніякого значення! Ми прагнемо об’єднувати через творчість, а не ставити бирки на людині чи ділити за якимись ознаками.

В той же час у клубі є системна програма, яку я «виношувала» два роки та по якій можна отримати знання з живопису. Паралельно ми вивчаємо творчість художників різних епох і напрямків. Програма враховує особливості часу (візуалізація занять, презентаційний матеріал), завантаженість та індивідуальні потреби кожної людини. Все це разом дає можливість розширювати горизонти та мати постійне місце для відпочинку.

Чи допоміг мені тренінг? Так, дуже. Я отримала не тільки психологічну, але й практичну допомогу. Свою роботу я координую згідно з фінансовим планом, який почала створювати саме під час тренінгу. Завдяки цьому я можу бачити не тільки поточний фінансовий результат, а й чітко планувати подальші дії.

Навіть на першому етапі виникало багато перешкод та несподіванок. Я дуже колективна людина і спробувала працювати в партнерстві, однак поки невдало. Я не полишаю цю мрію, оскільки розвиток клубу потребує колективного та системного підходу.

Також поки марними залишаються ідеї щодо співробітництва на єдиній локації інших творчих напрямків. Мені не вистачило часу та досвіду реально оцінити ситуацію на ринку. Ідея все ще є, але підхід помінявся. Мій позитивний настрій та віра в успіх допомогла стартувати. А тепер черга за наполегливістю та завзятістю, щоб не зупинятися.

Рецепт успіху опублікований у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці у співпраці з Ресурсним центром ГУРТ за фінансування уряду Данії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.