bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Платформа аналітики New Relic допомагає SaveEcoBot працювати ефективніше
22.11.2021

Команда громадської організації «SaveDnipro» створила екологічний чат-бот SaveEcoBot у 2018 році і зараз він є найбільшим в Україні агрегатором даних про стан атмосферного повітря. 

Дані збираються із 399 станцій моніторингу якості атмосферного повітря власного виробництва, а також станцій, які встановили громадські організації, органи місцевого самоврядування, бізнес, університети, приватні особи: Sensor.Community (Luftdaten), Eco City, КП “Центр екологічного моніторингу” Дніпропетровської обласної ради, Департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА, IQAir (AirVisual), Департамент екології та природних ресурсів Київської ОДА, AirPol, Одеський державний екологічний університет, ЛУН Місто Air, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київська міська державна адміністрація, Броварська міська рада, Департамент екології та природних ресурсів Одеської ОДА, Львівська міська рада, Кременчуцька міська рада, Airly, PurpleAir. 

Станції моніторингу якості атмосферного повітря «SaveEcoSensor» роблять заміри твердих частинок дрібнодисперсного пилу відомих як PM2.5 і PM10 та метеорологічних показників. Ця інформація важлива для всіх, особливо під час пандемії COVID-19, оскільки життя у місцях із постійним високим забрудненням атмосферного повітря твердими частинками пилу, іншими словами  - продуктами горіння, - призводить до захворювань дихальних шляхів та інших систем організму людини. 

Окрім чатбота команда «SaveDnipro» підтримує і його сайт, де можна побачити мапу встановлення станцій моніторингу, індекс якості повітря у населених пунктах, інтерактивні графіки історичних даних та завантажити усі дані у відкритому форматі.

«Ми ведемо високотехнологічний проект, який має велику кількість автоматизованих процесів, багато джерел даних і сотні тисяч користувачів. Тому нам важливо постійно слідкувати за стабільністю сервера та коректністю роботи системи і для цього є відповідні інструменти. Під час розробки комерційних автоматизованих систем я використовував програмне забезпечення як сервіс (SAAS) у New Relic. Для системи SaveEcoBot я встановив спочатку безкоштовну базову версію, але вона має деякі обмеження, наприклад, зберігання лімітованого об’єму даних, які надсилаються на платформу телеметрії, кількість користувачів, які мають повний доступ до системи. Потім я знайшов інформацію, що компанія New Relic надає значно ширшу версію для неприбуткових організацій через TechSoup Україна”, - ділиться досвідом розробник SaveEcoBot Павло Ткаченко.

Громадська організація «SaveDnipro» підтвердила всій неприбутковий статус на платформі Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України – TechSoup Україна і отримала у користування розширену версію програмного забезпечення від New Relic.

“Як розробник, я регулярно аналізую звіти та аналітику у New Relic і швидко виправляю помилки, про які програма автоматично та оперативно сповіщає. На мою думку, сервіс New Relic може бути корисним усім неприбутковим організаціям, які розробляють програмне забезпечення будь-якого типу, веб-сайти, чат-боти, мобільні додатки та постійно піклуються про стабільну роботу своїх систем”, – радить Павло Ткаченко.

 

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України – TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.