bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наталія Щебетенко: «Мій бізнес має працювати офіційно і приносити користь людям»
17.01.2022

Наталія Щебетенко – лікар-дерматовенеролог, трихолог і мама чотирьох синів. До власного бізнесу вона йшла довго і наполегливо. Тренінги і менторська підтримка, яку вона отримала як учасниця проєкту «Розпочни свій бізнес», допомогли їй відкрити власний дерматологічний кабінет у місті Суми. 

***

Наталія Щебетенко за освітою – лікар-психіатр, працювала дільничним психіатром у Сумах. Далі з народженням першого сина довелося шукати більш прибуткову роботу. Вона  працювала медичним представником фармацевтичної фірми, косметологом. Весь час Наталія продовжувала шукати можливості як для власного професійного розвитку, так і для додаткового заробітку, адже у сім’ї Щебетенків народжувалися діти: Захар, Дмитро, Денис, Платон. 

Коли Наталія дізналася, що Міністерство охорони здоров’я України працює над порядком надання косметологічних послуг та планує розробити чіткий перелік послуг, які можуть надаватися лікарями дерматологами,  вона вирішили – здобути освіту за спеціальністю дерматовенерологія і відкрити власний медичний кабінет. 

«Оскільки я лікар, то навчання за спеціальністю дерматовенерологія у Харківській Академії післядипломної освіти у мене зайняло шість місяців», - розповіла вона. Але ще одного медичного диплому було не достатньо для відкриття власної справи. Наталія хотіла розуміти систему оподаткування, ризики, які вона несе як підприємець, як рекламувати свій кабінет і, головне, як їй працювати так, щоб отримувати прибуток. 

***

«Я стала на біржу праці і планувала писати бізнес-план, щоб отримати одразу допомогу від держави за півроку, але через пандемію COVID-19 цього не сталося. На біржі мені запропонувати пройти тренінг «Розпочни свій бізнес», який організовував на той час Ресурсний центр ГУРТ, і я погодилася», - згадує Наталія.  

Отримана на тренінгу інформація спрямувала Наталію Щебетенко, за її влучним висловом, у «правове русло». 

«Я зрозуміла, що не потрібно боятися все робити офіційно. Головне правильно розрахувати витрати, ризики, собівартість своїх послуг. Практичні кейси, які ми розглядали на тренінгу, переконали мене, що мій бізнес має приносити користь мені і людям», - ділиться Наталія. 

Доктор Наталія Щебетенко зареєструвалася як фізична особа-підприємець (3 група оподаткування), взяла в оренду приміщення на 42 кв. метри, що відповідає санітарним нормам для медичних закладів, і підготувала пакет документів на отримання медичної ліцензії. Її мета - надавати широкий спектр лікарських послуг у власному кабінеті. 

«Як ФОП, я змогла придбати такий необхідний для діагностики шкіри прилад - дерматоскоп, адже у моїх планах спеціалізуватися на трихології – це лікування волосся та шкіри голови, це актуальна проблема у жінок і чоловіків в нашому стресовому ритмі життя», - розповіла Наталія. 

Бізнес-тренерка Світлана Луценко так прокоментувала бізнес-план, підготований Наталією: 

«Як тренер додам, що ефективність навчання напряму пов’язана із мотивованістю учасників. Наталя якраз із таких. Вона володіла потрібною інформацією для написання бізнес-плану. Точно знала, які послуги буде надавати і які ресурси для цього потрібні. Мала бажання відкривати власну справу. Тому навіть за три дні роботи ми багато чого встигли. Це саме той випадок, коли знання мають практичне втілення. Бажаю Наталі успіху!» 

***

Доктор Наталія Щебетенко радить жінкам і всім, хто вирішив розпочати свій бізнес: 

1. Написати план дій, послідовність та кінцевий результат. 

2. Вирішити, яким чином, ви своєю діяльністю зможете покращити життя інших людей. У чому ваша цінність. 

3. Спілкуйтеся з тими людьми, які вже мають успішний бізнес. 

4. Не заздрити! А брати приклад та навчатися! 

5. Не хвилюватись! Це деструктивно впливає на процес розвитку, це гаяти час і це єдиний невідновлювальний ресурс. 

6. Життя - це не тільки бізнес, залишайтеся гарною, цікавою жінкою! 

7. Тільки ви відповідаєте за своє майбутнє! 

Наталія Щебетенко відкрита до спілкування - веде сторінку свого бізнесу в  Instagram, де розповідає про послуги, які надає у власному кабінеті, а також про свою велику сім’ю. 

***

Рецепти успіху підприємців-учасників тренінгів «Розпочни свій бізнес», що проводяться Ресурсним центром ГУРТ, опубліковано у межах пілотного проєкту «Розширення економічних можливостей для жінок як відповідь на кризу COVID-19 в Україні», який здійснено за спільної ініціативи Міжнародної організації праці та Програми розвитку ООН. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.