bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дмитро Науменко: «Дякую ГУРТу за програму підтримки TechSoup Україна»
09.02.2022

Український центр європейської політики (УЦЄП) – це один із провідних аналітичних центрів, який досліджує прогрес у виконанні нашою державою зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Ефективно працювати та йти в ногу з часом організації допомагає й ліцензійне програмне забезпечення, придбане завдяки Програмі технологічної підтримки неприбуткових організацій України через TechSoup Україна. 

***

«Основним дослідженням УЦЄП є щорічний моніторинговий звіт з прогресу виконання зобов’язань України, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Зараз ми готуємося опублікувати звіт за 2021 рік. Станом на середину 2021 року загальний прогрес виконання зобов’язань становить 49 %. Ця оцінка включає як і повністю виконані зобов’язання, так і досягнуті проміжні результати. «Досконале» виконання, тобто коли повністю виконані передбачені зобов’язанням завдання, становить 25,6 %. Ще для 24,66 % зобов’язань виконання навіть не розпочиналося», - розповідає старший аналітик УЦЄП Дмитро Науменко. 

Над створенням Моніторингу працює команда Центру із 4 аналітиків та 33 залучених експертів. 

Але навіть таке важливе дослідження потребує привабливого оформлення, яке приверне увагу широкої аудиторії. І для цього дизайнер Центру Ольга Максюта використовує ліцензійну програму Adobe Creative Cloud

   

«Ми закладаємо кошти на придбання ліцензійного програмного забезпечення у адміністративні витрати наших проєктів. Не завжди нам вдається отримати підтримку донорів на такі витрати, але завдяки Програмі TechSoupУкраїна ми змогли придбати ліцензійний Adobe за мінімальну ціну. Наш дизайнер був щасливий!», - розповідає Дмитро. 

«Я щиро хочу подякувати ГУРТу за таку можливість для неприбуткових організацій як TechSoup Україна», - сказав Дмитро Науменко. 

Першу ліцензійну програму УЦЄП отримав для Центру у 2016 році, коли за грант Посольства Великобританії купили три нових ноутбуки.  

«Встановлювати піратський софт на нові машини рука не піднімалася і я почав шукати можливості, щоб купити Microsoft Office дешевше. Про ТехСуп мені розповів товариш і я був приємно вражений, що громадські організації мають такі великі знижки чи навіть безкоштовно можуть ортимати ліцензійне програмне забезпечення», - ділиться своїм досвідом Дмитро. 

У 2017 році працівники Центру зіштовхнувся із кібер-атакою на поштові скриньки і після цього використання ліцензійних платних версій антивірусних програм стоїть «по замовчуванню» у пріоритеті. 

«Антивірус Bitdefender, який ми теж придбали на ТехСупі, нас повністю влаштовує. Переглядаючи історію, бачу, що програма працює, знешкоджує віруси самостійно без участі залученого IT-фахівця», - розповів Дмитро. 

Команда Українського центру європейської політики тільки-но опублікувала результати чергового моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у технологічно безпечних умовах. Ознайомитися зі звітом ви можете за посиланням.

 ***

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.