bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олександр Терещенко: «Autodesk надає передові інструменти в сфері архітектури та містобудування»
02.09.2022

Громадська організація «Міжнародна Федерація Проєктантів» ще в 2015 році об’єднала спеціалістів у сфері містобудування. З того часу фахівці з усієї України, зокрема з Києва та Житомира, постійно співпрацюють з організацією.  

***

«Вперше про Програму технологічної підтримки TechSoup Україна ми почули на одному з заходів для спеціалістів з проєктування – розповідає директор ГО Олександр Терещенко – ознайомилися з умовами й можливостями та вирішили замовити програмне забезпечення Autodesk, яке нам було необхідне для ефективної та швидкої роботи, оскільки надає корисні та сучасні інструменти для роботи в сфері містобудування. До речі, ми були першою українською організацією, яка замовила Autodesk через TechSoup, це програмне забезпечення тоді якраз з’явилося в Каталозі України».  

Олександр зазначає, що Autodesk пропонує багато інструментів, які дозволяють, за допомогою відкритих даних чи іншої інформації, використовувати досвід одних міст при вирішенні аналогічних практичних завдань іншими. Так, наприклад, використовуючи відкриті дані міста Цюріх (Швейцарія) з використанням програми Autodesk, спеціалісти ГО змогли розробити ряд цікавих практичних рекомендацій для розвитку вело-інфраструктури українських міст. 

 Приклад аналізу дорожньої інфраструктури м. Цюрих (Німеччина) 

 

Приклад візуалізації знаходження об'єктів з відкритих даних в цифровій моделі міста 

***

Розвитком велоінфраструктури фахівці Федерації Проєктантів займалися до початку військових дій і сподіваються, що зможуть розвивати цей напрямок і після закінчення війни. Наразі ж є серйозніші питання. Тому з початку війни Федерація займається впровадженням проєктів, які допомагають правильно оцінювати поточну ситуацію на об’єктах, а також розрахувати можливі наслідки військових дій.  Завдяки тому, що інструменти Autodesk дозволяють візуалізувати різні рішення, розрахунки виявляються досить точними. 

Зараз  організація працює над паспортом реконструкції доріг Київської області, для повоєнної відбудови. Олександр наголошує, що Autodesk – це можливість використовувати передові інструменти від лідера розробника програмного забезпечення для архітектури та містобудування. 

«Якщо порівнювати з іншими програмами, наприклад, ArcGIS, то Autodesk краще працює з просторовими даними. Тим більше, що у фахівців користується попитом лінійка Autodesk, AutoCAD. На щастя через TechSoup Україна Autodesk можна придбати на пільгових умовах, і ми раді скористатися цією можливістю. Завдяки програмі технологічної підтримки ми перейшли на ліцензійне програмне забезпечення і отримали можливість працювати з лідерами в цій сфері. Більшість розрахунків, які ми робили, виконувалися на хмарних серверах Autodesk. А результат видається на локальну машину, це дуже зручно» - ділиться досвідом Олександр.

 

***

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.