bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для тренерів
26.09.2011

Міжнародний благодійний фонд «Організація оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я» оголошує відкритий конкурс з відбору тренерів для проведення серії тренінгів для тренерів за темою: «Лабораторна діагностика туберкульозу методом бактеріоскопії. Забезпечення якості бактеріоскопічних досліджень у лабораторіях»

Міжнародний благодійний фонд «Організація оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я» (Організатор конкурсу) є представником міжнародної неприбуткової організації РАТН в Україні. Організація РАТН – провідна міжнародна організація, яка розробляє та впроваджує новаторські способи вирішення проблем у галузі охорони здоров’я, беручи до уваги особливості кожної країни. РАТН співпрацює з численними партнерами у державному та приватному секторах, щоб розширити доступ до сучасних стратегій та технологій в охороні здоров’я, які змінюють спосіб мислення та поведінку людей. Діяльність РАТН направлена на покращення здоров’я та добробуту людей в усьому світі.

Загальна інформація про проект Міжнародний благодійний фонд «Організація оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я» (далі РАТН) в рамках суб-грантової угоди з основним реципієнтом Глобального фонду – Благодійним фондом «Розвиток України» виконує Програму «Зменшення тягаря туберкульозу в Україні» («Програма») за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. PATH є основним партнером в реалізації стратегії підготовки кадрів в рамках Програми.

Навчальна програма спрямована на сприяння переорієнтації системи охорони здоров’я України на застосування сучасних економічно-ефективних методів контролю туберкульозу (ТБ) з використанням комплексного підходу до ведення випадку ТБ.

Навчальна програма РАТН спрямована на:

  • удосконалення знань щодо мети та завдань Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз в Україні;
  • удосконалення знань щодо сучасних підходів для забезпечення реалізації стратегії лікування ТБ під безпосереднім наглядом (DOTS) на основі міжнародних стандартів, заснованих на рекомендованій ВООЗ стратегії «Зупинимо туберкульоз» (STOP TB);
  • покращення навичок з практичного застосування алгоритмів для надання високоякісних послуг з контролю ТБ, включаючи лабораторне підтвердження наявності туберкульозу, удосконалені методи лікування і точний аналіз результатів лікування туберкульозу;
  • підвищення кваліфікації з питань організації лікування під безпосереднім наглядом на стаціонарному та амбулаторному етапі лікування ТБ та ефективного подальшого ведення хворих на туберкульоз.

Зокрема, в рамках Програми передбачається проведення серії тренінгів для тренерів з питань лабораторної діагностики ТБ методом бактеріоскопії та забезпечення якості бактеріоскопічних досліджень шляхом проведення внутрішнього та зовнішнього контролю якості у лабораторіях з мікробіологічної діагностики туберкульозу І та ІІ рівнів для спеціалістів лабораторій протитуберкульозної служби та загально-лікувальної мережі.

РАТН оголошує відкритий конкурс серед тренерів для проведення серії тренінгів для тренерів з питань лабораторної діагностики ТБ методом бактеріоскопії та забезпечення якості бактеріоскопічних досліджень шляхом проведення внутрішнього та зовнішнього контролю якості у лабораторіях з мікробіологічної діагностики туберкульозу І та ІІ рівнів.

Метою конкурсу є відбір тренерів для проведення тренінгів для тренерів, що проводитиме Організатор конкурсу в період з жовтня 2011 р. по грудень 2012 р. Предметом конкурсу є конкурсна заявка/резюме, яка супроводжується іншими документами, що підтверджують кваліфікацію та тренерський досвід конкурсанта.

Вимоги до учасників конкурсу:  Тренінги для тренерів (ТДТ) проводитимуться у команді двох тренерів: один тренер – фахівець з лабораторної діагностики туберкульозу методом бактеріоскопії, який має досвід із проведення тренінгів для лабораторних спеціалістів за темою конкурсу, та другий тренер, який має досвід з проведення тренінгу для тренерів (ТДТ) для лабораторних спеціалістів за темою конкурсу.

Критерії відбору тренерів (фахівець з лабораторної діагностики туберкульозу методом бактеріоскопії):

  • Закінчена вища медична (біологічна) освіта.
  • Наявність вищої (першої) кваліфікаційної категорії за фахом «бактеріологія» та/або наукового ступеня.
  • Наявність сертифікату про те, що спеціаліст пройшов навчання за темою тренінгу у якості учасника (тренінги в міжнародних або національних тренінгових центрах, навчання в клінічній ординатурі, аспірантурі тощо).
  • Наявність сертифікату, що підтверджує участь у тренінгу для тренерів (ТДТ) та кваліфікацію тренера з лабораторної діагностики туберкульозу методом бактеріоскопії.
  • Досвід проведення семінарів/тренінгів у якості тренера з лабораторної діагностики туберкульозу методом бактеріоскопії впродовж останніх трьох років.

Критерії відбору тренерів (викладач тренінгу для тренерів (ТДТ)):

  • Закінчена вища медична (біологічна) освіта. 
  • Наявність сертифікату, що підтверджує участь у тренінгу для тренерів (ТДТ).
  • Досвід проведення тренінгу для тренерів (ТДТ) (перевагою є наявність досвіду проведення ТДТ з лабораторної діагностики туберкульозу методом бактеріоскопії та забезпечення якості бактеріоскопічних досліджень у лабораторіях.

Учасник конкурсу має підтвердити кваліфікацію та відповідність встановленим критеріям відбору тренерів документально (копіями відповідних документів, дипломів, сертифікатів). Додатково можуть бути надані рекомендації та відгуки про роботу в якості тренера. Тренери повинні мати можливість проводити п’ятиденні тренінги для тренерів (ТДТ) з відривом від основної роботи, за необхідності з виїздом в інший регіон України для проведення тренінгу.

Обсяг робіт Протягом жовтня 2011 р. – грудня 2012 р. згідно з затвердженим тренінговим планом планується провести 6 п’ятиденних тренінгів для тренерів для потенційний тренерів, які надалі проводитимуть тренінги для лабораторних спеціалістів лабораторій з мікробіологічної діагностики туберкульозу І та ІІ рівнів, включаючи заклади пенітенціарної системи, у регіонах України, задіяних в реалізації 1-ої фази Програми.

Кількість учасників тренінгу – 10 слухачів. Час проведення – з 9.00 до 18.00 у робочі дні. П’ятиденні тренінги проводитимуться двома тренерами у команді.

Організатор конкурсу забезпечує матеріально-технічний супровід навчальних тренінгів та надає затверджені тренінгові матеріали, зокрема, програму тренінгу, навчальні модулі, презентації, до- та післятренінгові анкети з оцінки якості знань учасників, анкети оцінки тренінгу тощо). По завершенню тренінгу не пізніше п’яти (5) робочих днів тренер має подати звіт про проведений тренінг, складений за затвердженим форматом, оригінали до- та післятренінгових анкет та анкет оцінки тренінгу, фінальний список учасників тренінгу, список щоденного відвідування тренінгу за підписами учасників.

Передбачається фіксована оплата послуг тренера згідно з укладеною угодою між РАТН та тренером, яка сплачується після отримання та затвердження РАТН акту приймання – передачі наданих послуг та звіту про тренінг з додатковою документацією на паперових та електронних носіях.

Для визначення кандидатів-переможців конкурсу буде створено комісію, яка проведе оцінку кожного кандидата та обере переможців, які відповідають встановленим критеріям. Документи для участі у конкурсі мають бути надіслані електронною поштою на електронну адресу: [email protected] або поштою за адресою: м. Київ, 01033, вул. Шота Руставели, 25 Б, Організація РАТН.

Кінцевий термін подання заявок/резюме на конкурс – 7 жовтня 2011 р., 17:00. Заявки, які надійдуть пізніше зазначеного терміну, до розгляду не приймаються.


До участі у конкурсі допускаються лише заявки/резюме, які повністю відповідають умовам конкурсу. Відповідність поданих заявок умовам конкурсу Організатор конкурсу визначає, виходячи з мети, цілей та завдань конкурсу.
Організатор конкурсу подає на затвердження список переможців конкурсу основному реципієнту Глобального фонду – Благодійному фонду «Розвиток України». Рішення Організатора конкурсу є остаточним та оскарженню не підлягає. Причини відмови у відборі в якості тренера не повідомляються та не обґрунтовуються. Після затвердження, Організатор конкурсу укладає угоди з переможцями конкурсу на проведення тренінгів згідно із затвердженим тренінговим планом. Організатор конкурсу не несе відповідальності за роботу пошти України, за будь-які поштові помилки, внаслідок яких заявка/резюме учасників конкурсу не надійшли/надійшли із запізненням, були загублені чи пошкоджені; у випадку виникнення форс-мажорних обставин. Організатор конкурсу не несе відповідальності за неможливість контакту з учасником конкурсу, якщо будь-яка інформація про учасника конкурсу повідомлена неправильно. Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої ним інформації. Участю у конкурсі учасник безумовно погоджується з усіма умовами конкурсу та бере на себе зобов’язання їх належно виконувати. Бажаємо Вам успіху!

 

Контакти м. Київ, 0103 вул. Шота Руставелі, 25 Б Організація РАТН тел.: (+380 44) 496 2628, факс: (+38044) 496 2627
PATH: A catalyst for global health www.path.org

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.