bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренер(-ка) для Шкіл «Молодь в політиці» – Україна
22.01.2021

 Democracy Reporting International в Україні шукає тренерів для проведення навчальних заходів для молоді в рамках Шкіл «Молодь в політиці» у південно-східних регіонах України (тренінги проходитимуть в режимі онлайн та, за можливості, офлайн. Орієнтовні місця проведення: Луганська область, міста Херсон, Миколаїв та Дніпро)  

Назва посади: тренер/тренерка для серії заходів в рамках шкіл «Молодь в політиці» для проекту «Демократія в дії - залучення молоді та громадянського суспільства до політичного процесу в Україні»/ «Tangible Democracy – Engaging Youth and Civil Society in the Political Process across Ukraine».

Умови і період співпраці: багаторазова короткострокова співпраця (1-3 тренінгові дні на кожну з 4 шкіл для молоді) протягом лютого – жовтня 2021 року.

Обраних тренерів/тренерок буде включено до бази експертів, яких DRI запрошуватиме до виконання конкретних завдань протягом реалізації проекту з окремим узгодженням графіку, тематики та завдань.

Місця проведення Програм: південно-східні регіони України (орієнтовно в Луганській області, містах Херсон, Миколаїв та Дніпро).

Контекст та мета програми:

Democracy Reporting International (DRI) є безсторонньою, незалежною, неприбутковою організацією, зареєстрованою в Берліні. DRI сприяє участі громадян у політичних процесах, підзвітності державних органів та розвитку демократичних інституцій в усьому світі. DRI працює в Україні з вересня 2014 року.

Офіс зі сприяння демократії (DRI) у співпраці з Благодійним фондом «Восток-SOS» проведуть серію з 4 шкіл «Молодь в політиці» з пост-шкільними заходами/ініціативами на південному-сході України..

Завдання шкіл – ознайомлення молодих активістів/ок та лідерів/ок з південно-східної України з інструментами участі у демократичних процесах на місцевому рівні. Очікується, що учасники шкіл, озброєні знаннями та універсальними інструментами моніторингу/впливу на владу, стануть суб’єктами змін та частиною процесу прийняття рішень на місцевому рівні. Школи мотивуватимуть учасників до розробки власних проектів у сфері сприяння демократії, що розроблятимуться за підтримки команди DRI та тренерів шкіл.

Обов’язки та відповідальність: 

У координації з командою DRI, підготовка та проведення інтерактивних тренінгів (тривалість одного в середньому 2 – 2,5 год.) для активної молоді на щонайменше одну із наступних тем (перелік тем невичерпаний):

• Що таке демократія і як вона працює? Виклики для демократії у сучасному світі: популізм, радикалізм, поляризація.

• Як влаштована політична система в Україні? Повноваження та функції органів державної влади, взаємодія державних інституцій між собою, законодавчий процес.

• Права людини в політиці (людино-орієнтована політика, права людини в політичних програмах українських партій). Жінки у політиці.

• Рух України в ЄС: головні досягнення та виклики.

• Децентралізація та місцеве самоврядування. Ресурсне забезпечення місцевого самоврядування, міжмуніципальне співробітництво.

• Участь громадськості в прийнятті рішень: інструменти, процедури, технології. Звернення громадян, громадські слухання, загальні збори та громадська експертиза.

• Громадський бюджет: як кожен може змінити життя свого міста?

• Практичні навички з написання проектів: від ідеї до втілення.

• Стратегічні комунікації в політиці. Як скласти ефективну комунікаційну стратегію? Комунікація зі стейкхолдерами. Що не так з державними комунікаціями в Україні?

• Захист суспільних інтересів: адвокація та лобіювання. Успішні стратегії та принципи.

• Мідіагігієна: хто, як і навіщо маніпулює інформацією? Як розпізнати фейки. Де шукати і перевіряти інформацію?

  1. Співпраця та координація з партнерами, зокрема з Благодійним фондом «Восток-SOS».
  2. Підготовка навчальних матеріалів для учасників шкіл.
  3. Звітування (зразок буде надано DRI) по проведеним тренінгам та оцінка тренінгу (зразок буде надано DRI: експерту потрібно буде додати тематичний блок для оцінювання рівня знань з тематики тренінгу, провести анкетування та консолідувати дані).
  4. Наставницька підтримка учасників після закінчення шкіл під час розробки їхніх ініціатив (за необхідності – додатково обговорюється).

Необхідна кваліфікація та досвід:

• Вища освіта зі спеціальностей у сфері демократичного управління та розвитку, наприклад: політологія, право, міжнародні відносини, тощо;

• Щонайменше п’ять років досвіду у вибраній тематиці(ках) та перевірений досвід проведення воркшопів, тренінгів та лекцій;

• Відмінні знання поточних політичних та правових реформ в Україні та державного управління.

• Перевага надаватиметься експертам з досвідом проведення інтерактивних тренінгів в онлайн-форматі.

Останній день подачі документів: 28 січня 2021 (опівночі за середньоєвропейським часом). Заявки прийматимуться до моменту формування необхідної кількості тренерів. Вітаються заявки від кваліфікованих у вище вказаних тематиках експерток.

Просимо зацікавлених кандидатів(-ок) надсилати своє резюме, мотиваційний лист з інформацією про тему та зміст тренінгів, які ви хочете провести та чому, їх очікувані результати, а також рекомендації експертів (за наявності) на електронну адресу: , вказавши в темі листа «Trainer for Schools».

З огляду на кількість заявок, які зазвичай надходять до DRI, до співбесіди будуть запрошені тільки кандидати, що увійшли до короткого списку. Із потенційними тренерами можуть зв’язатися до завершення терміну подання заявок.

Навчання організовується в рамках проекту «Демократія в дії - залучення молоді та громадянського суспільства до політичного процесу в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

З оголошенням на сайті організації можна ознайомитись тут.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.