bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренер(-ка) для Шкіл «Молодь в політиці» – Україна
08.02.2021

Democracy Reporting International в Україні шукає тренерів для проведення навчальних заходів для молоді в рамках Шкіл «Молодь в політиці» у південно-східних регіонах України (тренінги проходитимуть в режимі онлайн та, за можливості, офлайн. Орієнтовні місця проведення: Луганська область, міста Херсон, Миколаїв та Дніпро)  

Назва посади: тренер/тренерка для серії заходів в рамках шкіл «Молодь в політиці» для проєкту «Демократія в дії - залучення молоді та громадянського суспільства до політичного процесу в Україні»/ «Tangible Democracy – Engaging Youth and Civil Society in the Political Process across Ukraine».

Умови і період співпраці: багаторазова короткострокова співпраця (1-3 тренінгові дні на кожну з 4 шкіл для молоді) протягом лютого – жовтня 2021 року.

Обраних тренерів/тренерок буде включено до бази експертів, яких DRI запрошуватиме до виконання конкретних завдань протягом реалізації проєкту з окремим узгодженням графіку, тематики та завдань.

Місця проведення Програм: південно-східні регіони України (орієнтовно в Луганській області, містах Херсон, Миколаїв та Дніпро).

Контекст та мета програми:

Democracy Reporting International (DRIє безсторонньою, незалежною, неприбутковою організацією, зареєстрованою в Берліні. DRI сприяє участі громадян у політичних процесах, підзвітності державних органів та розвитку демократичних інституцій в усьому світі. DRI працює в Україні з вересня 2014 року.

Офіс зі сприяння демократії (DRI) у співпраці з Благодійним фондом «Восток-SOS» проведуть серію з 4 шкіл «Молодь в політиці» з пост-шкільними заходами/ініціативами на південному-сході України..

Завдання шкіл – ознайомлення молодих активістів/ок та лідерів/ок з південно-східної України з інструментами участі у демократичних процесах на місцевому рівні. Очікується, що учасники шкіл, озброєні знаннями та універсальними інструментами моніторингу/впливу на владу, стануть суб’єктами змін та частиною процесу прийняття рішень на місцевому рівні. Школи мотивуватимуть учасників до розробки власних проєктів у сфері сприяння демократії, що розроблятимуться за підтримки команди DRI та тренерів шкіл.

Обов’язки та відповідальність: 

У координації з командою DRI, підготовка та проведення інтерактивних тренінгів (тривалість одного в середньому 2 – 2,5 год.) для активної молоді на щонайменше одну із наступних тем (перелік тем невичерпаний):

• Що таке демократія і як вона працює? Виклики для демократії у сучасному світі: популізм, радикалізм, поляризація.

• Як влаштована політична система в Україні? Повноваження та функції органів державної влади, взаємодія державних інституцій між собою, законодавчий процес.

• Права людини в політиці (людино-орієнтована політика, права людини в політичних програмах українських партій). Жінки у політиці.

• Рух України в ЄС: головні досягнення та виклики.

• Децентралізація та місцеве самоврядування. Ресурсне забезпечення місцевого самоврядування, міжмуніципальне співробітництво.

• Участь громадськості в прийнятті рішень: інструменти, процедури, технології. Звернення громадян, громадські слухання, загальні збори та громадська експертиза.

• Громадський бюджет: як кожен може змінити життя свого міста?

• Практичні навички з написання проєктів: від ідеї до втілення.

• Стратегічні комунікації в політиці. Як скласти ефективну комунікаційну стратегію? Комунікація зі стейкхолдерами. Що не так з державними комунікаціями в Україні?

• Захист суспільних інтересів: адвокація та лобіювання. Успішні стратегії та принципи.

• Мідіагігієна: хто, як і навіщо маніпулює інформацією? Як розпізнати фейки. Де шукати і перевіряти інформацію?

  1. Співпраця та координація з партнерами, зокрема з Благодійним фондом «Восток-SOS».
  2. Підготовка навчальних матеріалів для учасників шкіл.
  3. Звітування (зразок буде надано DRI) по проведеним тренінгам та оцінка тренінгу (зразок буде надано DRI: експерту потрібно буде додати тематичний блок для оцінювання рівня знань з тематики тренінгу, провести анкетування та консолідувати дані).
  4. Наставницька підтримка учасників після закінчення шкіл під час розробки їхніх ініціатив (за необхідності – додатково обговорюється).

Необхідна кваліфікація та досвід:

• Вища освіта зі спеціальностей у сфері демократичного управління та розвитку, наприклад: політологія, право, міжнародні відносини, тощо;

• Щонайменше п’ять років досвіду у вибраній тематиці(ках) та перевірений досвід проведення воркшопів, тренінгів та лекцій;

• Відмінні знання поточних політичних та правових реформ в Україні та державного управління.

• Перевага надаватиметься експертам з досвідом проведення інтерактивних тренінгів в онлайн-форматі.

Останній день подачі документів: 11 лютого 2021 (опівночі за середньоєвропейським часом). Заявки прийматимуться до моменту формування необхідної кількості тренерів. Вітаються заявки від кваліфікованих у вище вказаних тематиках експерток.

Просимо зацікавлених кандидатів(-ок) надсилати своє резюме, мотиваційний лист з інформацією про тему та зміст тренінгів, які ви хочете провести та чому, їх очікувані результати, а також рекомендації експертів (за наявності) на електронну адресу: вказавши в темі листа «Trainer for Schools».

З огляду на кількість заявок, які зазвичай надходять до DRI, до співбесіди будуть запрошені тільки кандидати, що увійшли до короткого списку. З потенційними тренерами можуть зв’язатися до завершення терміну подання заявок.

Навчання організовується в рамках проєкту «Демократія в дії - залучення молоді та громадянського суспільства до політичного процесу в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

З оголошенням на сайті організації можна ознайомитись тут.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.