bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Координатор з охорони, безпеки та доступу, Україна, CARE International
03.10.2022

CARE International наразі шукає:

Координатор з охорони, безпеки та доступу, Україна

 

Дата початку: якнайшвидше

Місце роботи: м. Дніпро, з поїздками по Україні

Тривалість контракту: 1 рік з можливістю поновлення

Лінія звітності/Лінія управління: регіональний менеджер CARE Україна та менеджер із безпеки та охорони CARE Україна

 

Під наглядом і в тісній співпраці з регіональним менеджером CARE Україна (AM) і менеджером з охорони, безпеки та доступу (SSAM), координатор зі охорони, безпеки та доступу сприятиме тому, щоб ризики для програми країни залишалися прийнятними та пропорційними, і що CARE виконує свій обов’язок піклуватися про персонал, розробляючи, застосовуючи, оновлюючи та дотримуючись комплексного спектру заходів із зменшення ризиків. Це буде досягнуто шляхом сприяння нагляду за проблемами операційного ризику, надання консультацій щодо охорони та безпеки, впровадження Плану з охорони та безпеки CARE. Обов’язки містять, але не обмежуються, ризики охорони, здоров’я та безпеки, операційні ризики та ризики інформаційної безпеки, а також ризики довіри, репутації, відповідності та юридичні ризики.

 

Обов’язки та завдання

1. Планування та підготовка

Координатор з охорони, безпеки та доступу буде відповідальним за:

Допомога в спілкуванні з партнерами-виконавцями щодо їхніх домовленостей із безпеки та консультування щодо дотримання обов’язків щодо обережності та стандартів CARE .

Допомога в розробці та підтримці чіткого контекстуального розуміння територій роботи у тісних і майже постійних консультаціях з AM і SSAM, приділяючи особливу увагу оригінальним, точним і детальним джерелам інформації мовами, якими користуються сторони в регіоні, а саме: українською та російською.

Моніторинг рівня безпеки в зонах діяльності, щоденне оновлення ситуації та оцінки ризиків, забезпечення інформування AM та SSAM у режимі реального часу про поточні та нові тенденції охорони та безпеки, загрози, ризики та запропоновані CARE Ukraine заходи щодо зменшення ризиків.

Сприяння розвитку культури безпеки серед усіх співробітників CARE та організацій-партнерів CARE в Україні, що підтримується та посилюється Оцінкою ризиків безпеки та Планом управління безпекою (SSMP).

Взаємодія з відповідними державними установами, правоохоронними органами, військовими та, у разі потреби, комерційними постачальниками послуг безпеки у визначеній зоні, щоб забезпечити доступ персоналу CARE до територій програми у межах допустимих ризиків.

Забезпечення того, щоб планування безпеки стало невід’ємною частиною повсякденних операцій і було інтегровано в розробку майбутніх програм.

Допомога SSAM в оновленні та підтримці SSMP офісу країни, використовуючи шаблон CARE International.

Забезпечення того, щоб усі функції та засоби CARE були включені до плану, і щоб план був актуальним для будь-яких змін.

Допомога у проведенні навчальних курсів з охорони та безпеки для персоналу CARE Україна та тренерів із партнерських організацій.

Допомога Групі з управління інцидентами/кризовими ситуаціями у плануванні та підготовці до основних подій охорони та безпеки, критичних інцидентів.

Допомога у відборі та розвиток мережі координаторів з охорони та безпеки (RMFP) у кожному місці, де CARE має представництво,

Допомога у виборі послуг охорони та іншої сторонньої підтримки з безпеки, якщо це необхідно, а також забезпечення належного навчання та підтримки.

Співпраця з Програмним відділом CARE Україна та, у відповідних випадках, партнерським персоналом у розробці нових проектів, щоб допомогти розробити проекти зі вбудованим зниженням ризиків.

Допомога у стратегічному та операційному аналізі та оцінках, а також у вдосконаленні програмних стратегій.

Підтримка процесу проведення оцінки ризиків охорони та безпеки або оціночні виїзди на місця і регулярний перегляд процедур охорони та безпеки.

 

2. Управління безпекою

2.1 Профілактика

Допомога в розробці та регулярному оновленні плану та інструментів управління захистом та безпекою відповідно до характеру ризиків охорони та безпеки (зокрема з детальною оцінкою загроз, протоколами безпеки, стандартними операційними процедурами для особистого переміщення та транспортування, офісу, складу, теле/радіозв’язок, звіти про події та захист активів).

Допомога в розробці відповідних протоколів охорони та безпеки залежно від характеру конкретних загроз і ризиків.

Забезпечення врахування аспектів охорони та безпеки в усіх операційних заходах, таких як: програмування (зокрема бюджет), адвокація та комунікація.

Допомога менеджерам у підвищенні стандартів охорони та безпеки.

Координація з менеджером/адміністратором відділу кадрів, щоб переконатися, що співробітники на місцях знають, як визначити ризики для здоров’я в Україні та регіоні, як захиститися від хвороб, травм і стресу, а також як отримати належну підтримку чи медичне лікування.

Робота з адміністративним/логістичним персоналом для забезпечення вжиття відповідних заходів для охорони офісних приміщень, обладнання та житлового майна (охоронці, замки, освітлення, сигналізація та протипожежне обладнання).

Підтримка розвитку мережі контактів між національними та регіональними учасниками для полегшення роботи CARE та підвищення безпеки її діяльності.

Представляти CARE Ukraine Safety & Security і координувати дії всіх учасників (держави, військових, міжнародних неурядових організацій та інших організацій) з усіх питань, що стосуються безпеки.

Організація та розповсюдження відповідної інформації про захист та безпеку серед персоналу та надання працівникам можливості висловити занепокоєння, пов’язані з безпекою та/або захистом.

Внесок у безпеку гуманітарної спільноти шляхом обміну відповідною інформацією, пов’язаною з безпекою

Забезпечення своєчасного та точного звітування про інциденти охорони та безпеки.

Координація навчання з охорони та безпеки, забезпечення того, щоб персонал мав необхідне обладнання та пройшов відповідне навчання.

Забезпечення того, щоб проектні пропозиції та бюджети операційних планів містили плани охорони та безпеки.

Забезпечення того, щоб усі відвідувачі отримали інструктаж та інформацію з питань безпеки.

Переконуватись, що всі співробітники розуміють і виконують індивідуальні та колективні обов’язки щодо охорони та безпеки.

Нагляд і забезпечення дотримання (серед них дисциплінарні заходи, якщо це необхідно) стандартів і процедур охорони та безпеки.

 

2.2 Процедури та протоколи

Координатор допомагає в управлінні загрозами та ризиками, зокрема шляхом ефективного впровадження стандартних операційних процедур і планів дій у надзвичайних ситуаціях, і надає такі послуги:

Консультування партнерів-виконавців щодо стандартних операційних процедур з безпеки та планів дій у непередбачуваних ситуаціях відповідно до стандартів CARE.

Інструктування всього нового персоналу з умовами та протоколами національної та регіональної безпеки для зони роботи.

Підтримання високого рівня нагляду за всіма питаннями фізичної безпеки персоналу в офісах і помешканнях.

Допомога в нагляді за веденням списків контактів персоналу та дерев інформації про безпеку.

Під наглядом і повноваженнями SSAM і AM поширювати сповіщення щодо безпеки та рекомендації серед співробітників і партнерів, коли це буде потрібно.

Повідомлення AM та SSAM про інциденти та недотримання персоналом процедур зменшення ризику або про порушення безпеки.

Забезпечення наявності ефективного зв’язку та того, що всі співробітники належним чином навчені використовувати будь-яке обладнання, яке входить до SSMP, і що всі співробітники здатні дотримуватися протоколів зв’язку.

 

3. Підтримка після інциденту чи кризи

Координатор з охорони, безпеки та доступу повинен бути першим реагуючим на будь-який інцидент з охороною чи безпекою, пов’язаний із персоналом або активами CARE у визначеній зоні. В обов’язки входить:

 

3. Надання звітів про інциденти та аналіз до AM та SSAM за потреби.

Допомога AM і SSAM для забезпечення адекватного планування на випадок значних випадків і критичних інцидентів на основі оцінки ризиків.

Розгортання за короткий термін підтримки діяльності в будь-якому регіоні програми CARE в Україні.

Підтримка групи з управління інцидентами або команди з управління кризовими ситуаціями у випадку великого інциденту або під час кризи.

Допомога в екстреній медичній евакуації в межах країни.

 

3.1 Реакція

Допомога в розробці планів дій у надзвичайних ситуаціях, таких як:

Аварії, засідки, викрадення автомобіля та інші інцидентів, які впливають на персонал.

Тяжкі травми та важкі захворювання (госпіталізація або медична евакуація).

Незаконний арешт і затримання.

Смерть працівника.

Знищення основних активів.

Навчання персоналу заходам у надзвичайних ситуаціях і бути упевненим, що вони знають, як реагувати.

Розроблення плану переміщення та екстреної евакуації.

 

3.2 Відновлення роботи

Забезпечення підготовки до консультування після інциденту персоналу, який зіткнувся з травматичними подіями.

Вживати необхідних заходів для забезпечення відновлення після інциденту та безперервності роботи.

Виживати необхідних заходів для забезпечення відновлення критичних процесів, систем і операцій (альтернативні робочі місця, офісне сховище та дистанційне керування).

 

3.3 Огляд

Періодичний перегляд минулого досвіду і практики, вдосконалення на основі аналітичного судження.

 

4. Управління та розвиток потенціалу

Допомога у розвитку потенціалу шляхом навчання, коучингу та наставництва персоналу CARE та партнерів відповідно до угод про впровадження та відповідного Кодексу та політики CARE.

Коучинг, менторство та інші можливості розвитку.

Допомога у визнанні та пропозиція винагороди за видатні результати.

Документація незадовільної продуктивності з відповідними покращеннями/робочими планами.

 

5. Звіти та консультації

Допомога в підготовці щотижневого звіту про ситуацію для директора країни та SSAM у визначеному регіоні та на іншій території, якщо це необхідно.

Заповнення звітів відповідно до вимог AM та/або SSAM.

Надання зворотного зв’язку AM та SSAM щодо прогресу щодо дій та ініціатив щодо управління ризиками охорони та безпеки.

Забезпечення проведення регулярних оцінок стратегічного ризику та інформування керівництва про нові тенденції та загрози.

 

6. Інше

Роль координатора з охорони, безпеки та доступу не обмежується вищезазначеними положеннями, і його/її можуть попросити виконувати інші обов’язки за вказівками директора країни та менеджера з охорони та безпеки.

 

Лінія звітності/Лінія управління 

Координатор з охорони, безпеки та доступу підпорядковується регіональному менеджеру CARE Україна у визначеній зоні та менеджеру з охорони, безпеки та доступу CARE Україна.

 

Ключові внутрішні контакти

Територіальний менеджер

Менеджер з охорони, безпеки та доступу

Заступник начальника служби безпеки

Керівники програми та персонал проекту у визначеній зоні

 

Ключові зовнішні контакти

Українські чиновники та інші офіційні особи сусідніх країн

Менеджери з охорони та безпеки та співробітники міжнародних неурядових та інших організацій

Регіональні та національні органи влади та органи безпеки

 

Критерії відбору

Кваліфікація

Обов’язково: відповідний ступінь бакалавра

Бажано: визнаний сертифікат в управлінні безпекою.

Бажано: визнаний сертифікат у підготовці тренерів.

Перевага: значний досвід у проведенні тренінгів з охорони та безпеки

 

Досвід, навички та основні компетенції

Принаймні дворічний досвід роботи в сфері управління охороною та безпекою, бажано в міжнародних ГО.

Досвід роботи в складних і небезпечних середовищах не менше двох років.

Вільне володіння англійською, українською та російською мовами.

Гнучкість та відданість стандартам роботи CARE.

Продемонстрований досвід написання звітів.

Продемонстрований досвід керівництва командами та нагляду за персоналом.

Володіння MS Office, зокрема Excel, Outlook і Word.

 

 Про CARE:

CARE International (CARE) – це нерелігійна, неполітична міжнародна гуманітарна організація, яка займається боротьбою з глобальною бідністю. CARE працює приблизно в 100 країнах світу, залучаючи різноманітних партнерів для підтримки громад у подоланні бідності через проекти розвитку та надання гуманітарної допомоги. Програми CARE спрямовані на вирішення проблеми соціальної несправедливості, водночас ставлячи жінок і дівчат у центр програм, щоб створити стійкі позитивні зміни в бідних громадах. CARE — це роботодавець із рівними можливостями, незалежно від національності, релігії, етнічного походження, касти чи статі.

Наразі CARE налагоджує свою діяльність в Україні, щоб надавати допомогу вразливим верствам населення, які постраждали від конфлікту. Основні сфери роботи CARE Ukraine - доступ до питної води, санітарії та гігієни, репродуктивне та материнське здоров’я, засоби до існування та багатоцільова грошова допомога та діяльність, спрямована на допомогу вразливим верствам населення у задоволенні основних потреб і підвищенні їх соціально-економічної стійкості. Офіс у країні продовжує переорієнтовувати свої програми, щоб посилити інтеграцію ґендерних питань та охорони (гендерне насильство, захист дітей, інклюзивність тощо), зосереджуючись на розширенні прав і можливостей жінок і дівчат, визнаючи непропорційний вплив катастроф на їх життя.

 

Підзвітність у CARE:

Відданість цінностям CARE та системі доброчесності CARE має вирішальне значення для роботи з CARE. Очікується, що будь-який кандидат, якому запропоновано роботу в CARE, дотримуватиметься таких ключових сфер відповідальності:

Буде дотримуватись політики та процедур CARE щодо охорони, кодексу поведінки, охорони здоров’я та безпеки, конфіденційності, принципів не заподіювання шкоди та протоколів неприйнятної поведінки.

Повідомлятиме про будь-які занепокоєння щодо благополуччя дитини чи вразливого дорослого або про будь-які протиправні дії в межах нашої програми.

Повідомлятиме про будь-які занепокоєння щодо неналежної поведінки персоналу або партнера CARE.

 

Захист:

Діти та вразливі дорослі, які контактують з CARE внаслідок діяльності, повинні бути максимально захищені від навмисних або ненавмисних дій і помилок, які піддають їх ризику жорстокого поводження, сексуальної експлуатації, травм та будь-якої іншої шкоди. Одним із способів, яким CARE показує свою постійну прихильність до охорони, є ретельна перевірка досвіду та рекомендацій у програмно-організаційній діяльності.

 

Гендерна рівність:

CARE прагне відповідати стандартам Міжнародної гендерної політики CARE (2019). Завдяки цій політиці CARE прагне сприяти рівному здійсненню гідності та прав людини для дівчат, жінок, хлопців і чоловіків усіх класів, а також усунення бідності та несправедливості. Зокрема, ця політика спрямована на покращення чіткого включення гендерних питань у програмну та організаційну практику.

 

Як відгукнутись на вакансію:

Будь ласка, надішліть резюме, рекомендації та мотиваційний лист одним листом лише англійською мовою Jo Fox на електронну адресу [email protected] не пізніше 14 жовтня 2022 року з темою листа «Area Safety, Security and Access Coordinator». Заявки розглядатимуться по мірі надходження. Активно запрошуємо жінок до подачі на цю вакансію

Будь ласка, зверніть увагу, що ми зв’яжемося лише з кандидатами, які увійшли до короткого списку. Ми контактуватимемо людей, які надали рекомендації, лише після співбесіди.

Контакти

  • application@care

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.