bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Координатор з ґендерних питань (всеукраїнська посада), CARE International
25.10.2022

CARE International зараз шукає:

Координатор з ґендерних питань (всеукраїнська посада)

 

Місце роботи: Львів - Україна

Дата початкуякнайшвидше

Термін дії контракту: один рік з можливістю продовження

Лінія звітності/Лінія управління: Менеджер з надзвичайних ситуацій

 

Координатор із ґендерних питань підтримує партнерів у інтеграції ґендерних питань в усі програми. Він/вона виконуватиме функції координаційного центру для поширення передового досвіду та стандартів ґендерної рівності в надзвичайних ситуаціях. Він/вона буде звітувати перед менеджером з надзвичайних ситуацій. Координатор збиратиме первинні ґендерні дані, оцінюватиме, аналізуватиме, розроблятиме програми на всеукраїнському рівні. Він/вонаматиме досвід як управління персоналом, так і підготовки бюджету.

 

Особа, яка обіймає цю посаду, повинна володіти передовими навичками в галузі ґендерних питань у надзвичайних ситуаціях (GiE), а також досвід роботи в різних гуманітарних ситуаціях, зокрема масштабне переміщення. Координатор підтримуватиме команди регіонального офісу в проведенні та підтримці ґендерного аналізу, а також керуватиме розробкою, переглядом та оцінкою програм відповідно до глобальної політики CARE. Він/вона відіграватиме важливу роль у ширшій стратегічній, програмній роботі зі збору коштів та адвокації Україна.

 

Обов’язки та завдання

1.Технічне та стратегічне лідерство GiE, розвиток потенціалу та встановлення стандартів

     •    Аналіз національного контексту, визначення ключових можливостей та партнерів Бюро гуманітарної допомоги(BHA- Bureau for Humanitarian Assistance) для просування основґендерної рівності CARE та їх інтеграції на національному та регіональному рівнях шляхом консультацій під час реалізації проекту.

     •    Забезпечувати перетворення пріоритетів проекту в успішні національні/місцеві дії, які співзвучні з пріоритетами на рівні країни для сприяння ґендерній актуалізації та інтеграції.

     •    Підготовка навчальних модулів, коротких записок та інших документів, пов’язаних з проектом і відповідними ґендерними питаннями, у підготовці до надзвичайних ситуацій.

     •    Визначати потреби у розвитку компетенцій на національному та регіональному рівнях, щоб забезпечити мінімальну гендерну чутливість усіх проектних заходів шляхом підтримки партнерів і команд проекту через технічну допомогу, наставництво, тренінги, навчання між партнерами та обмін.

 

2. Якість програми GiE та навчання/залучення ресурсів

     •    Співпрацювати з відповідним персоналом програми, щоб забезпечити включення підходів GiE та підтримувати розробку пропозицій щодо GiE.

     •    Надати вхідні данні для розробки ТЗ, методологій, інструментів і інформаційних матеріалів, пов’язаних з проектом. Тісно співпрацювати з проектними командами та MEAL для завершення оцінювання, дослідження та розробки індивідуальних інструментів навчання та звітності.

     •    Підтримка персоналу проекту BHA у реалізації проектної діяльності, розробці робочих планів та механізму моніторингу виконання запланованої діяльності та бюджетів.

     •    Забезпечувати своєчасне надання всіх результатів і інформаційних матеріалів, а також проводити зустрічі та семінари для команди проекту для уточнення мети, методології та прогресу проекту.

     •    Забезпечувати своєчасну підготовку та подання всіх пов’язаних з проектом звітів, особливо щомісячних, квартальних і річних описових звітів. Брати участь у підготовку звітів длядонорів.

 

3.Координація та представництво

     •    Співробітництво з персоналом щодо ґендерного насильства, щоб відображавати ґендерні зобов’язання стратегічного плану країни в планах і процесах впровадження проекту.

     •    Проводити зустрічі з відповідними національними міністерствами та регіональними урядовими департаментами для того, щоб залучити їх у проекти, зокрема враховуючи ґендерні проблеми.

     •    Встановити ефективну координацію з донорами для визначення проектної діяльності та безперебійної реалізації проекту.

     •    Участь у глобальних гендерних робочих групах/спільнотах, щоб вивчити та зробити свій внесок у найкращі глобальні практики та стандарти організацій.

 

4. Побудова партнерства

     •    Побудова стратегічного партнерства з установами та особами, які формують політику, для визначення можливих сфер співпраці, особливо внеску в ґендерно-чутливу проектну діяльність на національному та регіональному рівнях.

     •    Побудова міцних партнерських стосунків з місцевими та національними зацікавленими сторонами, що займаються ґендерною проблематикою, молоддю та особами з інвалідністю(експертами, практиками, організаціями та державними установами)

     •    Консультувати щодо ґендерно-чутливої та інклюзивної комунікації та інформаційно-роз’яснювальної діяльності.

     •    Розробити нові ідеї та проектні матеріали, які висвітлюють підходи та отримані уроки програми щодо ґендерної рівності, різноманітності та соціальної інтеграції.

 

Освіта 

Ступінь бакалавра або еквівалентний досвід у соціальних науках, ґендерних дослідженнях, соціальній роботі, охороні здоров’я, міжнародному розвитку, міжнародному праві або іншій відповідній галузі 

 

Мінімальні вимоги:

     •    Необхідний мінімум 5 років досвіду управління та координації проектів.

     •    Принаймні 5 років прогресивного відповідального досвіду на національному рівні в управлінні складними та багатокомпонентними проектними з національними партнерами, переважно пов’язаними з управлінням та/або ґендерною рівністю;

     •    Досвід координації, впровадження, моніторингу та оцінки гуманітарних проектів і проектів розвитку;

     •    Попередній досвід роботи з міжнародними організаціями в Україні є перевагою.

     •    Бажано мати досвід роботи безпосередньо з національними/обласними органами влади.

     •    Продемонструвана прихильність створенню на робочих місцях CARE, у програмі та спільнотах, де CARE працює, середовища, вільного від сексуальних домагань, сексуального насильства, сексуальної експлуатації та жорстокого поводження з дітьми (SHEA-CA).

 

Інші вимоги:

     •    Хороші навички спілкування, зокрема ведення переговорів та вирішення конфліктів.

     •    Сильні організаторські та командні навички.

     •    Хороша культурна обізнаність і чутливість.

     •    Чудове володіння англійською та українською мовами, письмово та розмовно.

     •    Здатність працювати самостійно і під тиском.

     •    Сильна відданість і цінності.

 

Компетенції:

     •    Доведена здатність проявляти ініціативу, розставляти пріоритети, багатозадачність і вміння добре працювати під тиском, щоб дотримуватись термінів.

     •    Чітке та систематичне мислення, яке демонструє розумне судження, здатність вирішувати проблеми та креативність.

     •    Сильні навички спілкування та переговорів, а також здатність розвивати відносини з широким колом зацікавлених сторін на місцевому рівні.

     •    Гнучкий, з бажанням і здатністю подорожувати в складних умовах.

     •    Відповідний досвід залучення ресурсів.

 

Умови праці та життя

Основним місцем роботи буде офіс у Львові на заході України з можливістю переміщення цього офісу в 2023 році. Очікуваний відсоток часу на дорогу: до 40% до місць розташування проекту CARE в будь-якій області, де є програми CARE.

Ситуація з безпекою у Львові зараз помірна, але може відрізнятися в місцях розташування проектів. Ця посада передбачає роботу по всій території України.

 

Про CARE:

CARE International (CARE) – це нерелігійна, неполітична міжнародна гуманітарна організація, яка займається боротьбою з глобальною бідністю. CARE працює приблизно в 100 країнах світу, залучаючи різноманітних партнерів для підтримки громад у подоланні бідності через проекти розвитку та надання гуманітарної допомоги. Програми CARE спрямовані на вирішення проблеми соціальної несправедливості, водночас ставлячи жінок і дівчат у центр програм, щоб створити стійкі позитивні зміни в бідних громадах. CARE — це роботодавець із рівними можливостями, незалежно від національності, релігії, етнічного походження, касти чи статі.

Наразі CARE налагоджує свою діяльність в Україні, щоб надавати допомогу вразливим верствам населення, які постраждали від конфлікту. Основні сфери роботи CARE Ukraine -  доступ до питної води, санітарії та гігієни, репродуктивне та материнське здоров’я, засоби до існування та багатоцільова грошова допомога та діяльність, спрямована на допомогу вразливим верствам населення у задоволенні основних потреб і підвищенні їх соціально-економічної стійкості. Офіс у країні продовжує переорієнтовувати свої програми, щоб посилити інтеграцію ґендерних питань та охорони (гендерне насильство, захист дітей, інклюзивність тощо), зосереджуючись на розширенні прав і можливостей жінок і дівчат, визнаючи непропорційний вплив катастроф на їх життя.

 

Підзвітність у CARE:

Відданість цінностям CARE та системі доброчесності CARE має вирішальне значення для роботи з CARE. Очікується, що будь-який кандидат, якому запропоновано роботу в CARE, дотримуватиметься таких ключових сфер відповідальності:

     •    Буде дотримуватись політики та процедур CARE щодо охорони, кодексу поведінки, охорони здоров’я та безпеки, конфіденційності, принципів не заподіювання шкоди та протоколів неприйнятної поведінки.

     •    Повідомлятиме про будь-які занепокоєння щодо благополуччя дитини чи вразливого дорослого або про будь-які протиправні дії в межах нашої програми.

     •    Повідомлятиме про будь-які занепокоєння щодо неналежної поведінки персоналу або партнера CARE.

 

Захист:

Діти та вразливі дорослі, які контактують з CARE внаслідок діяльності, повинні бути максимально захищені від навмисних або ненавмисних дій і помилок, які піддають їх ризику жорстокого поводження, сексуальної експлуатації, травм та будь-якої іншої шкоди. Одним із способів, яким CARE показує свою постійну прихильність до охорони, є ретельна перевірка досвіду та рекомендацій у програмно-організаційній діяльності.

 

Гендерна рівність:

CARE прагне відповідати стандартам Міжнародної гендерної політики CARE (2019). Завдяки цій політиці CARE прагне сприяти рівному здійсненню гідності та прав людини для дівчат, жінок, хлопців і чоловіків усіх класів, а також усунення бідності та несправедливості. Зокрема, ця політика спрямована на покращення чіткого включення гендерних питань у програмну та організаційну практику.

 

Як відгукнутись на вакансію:

Будь ласка, надішліть резюме та мотиваційний лист одним листом лише англійською мовою Jo Fox на електронну адресу application@care.de не пізніше 14 листопада 2022 року з темою листа «Gender Coordinator». Заявки розглядатимуться по мірі надходження. 

Активно запрошуємо жінок до подачі на цю вакансію

Будь ласка, зверніть увагу, що ми зв’яжемося лише з кандидатами, які увійшли до короткого списку.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.