bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито реєстрацію менторів проєкту
22.06.2023

Запрошуємо поділитись своєю експертизою в проєктах ВДЕ та стати ментором для команд українських ентузіастів зеленої енергетики!

Реєструйтесь в базі менторів проекту тут (англійською).

Менторська програма «Citizen energy for resilient Ukraine» проводиться в рамках дворічного проєкту, що реалізується кооперативом wechange eG та «Агенцією сталого розвитку Синергія» за фінансової підтримки МЗС ФРН.

Програма менторства енергетичних спільнот триватиме з серпня по жовтень 2023 року. Вона надасть можливість громадським енергетичним групам та громадським діячам, зацікавленим в «зелених» енергетичних проєктах в Україні, скористатися безкоштовною експертною підтримкою на шляху до створення енергетичних спільнот. До них належать питання фінансування, роботи в правовому та регуляторному середовищі, співпраці з місцевою владою та локальними стейкхолдерами, написання бізнес-планів, управління проєктами ВДЕ тощо.

Програма менторства спрямована на експертну підтримку команд-членів Кейс-чемпіонату «RE-ENERGIZE UKRAINE», що покликаний допомогти трьом українським громадам розробити бізнес-плани для проєктів відновлювальних джерел енергії та енергетичних спільнот. Учасниками Кейс-чемпіонату та менторської програми стануть як нові, так і вже існуючі громадські енергетичні групи, що допоможе налагодити зв’язки між різними представниками громадського та енергетичного сектору, обмінятись досвідом та отримати фахові знання в сфері ВДЕ.

За кожною з команд буде закріплено по два досвідчені наставники з України та Німеччини, які пропонуватимуть індивідуальні сесії та підтримку у вирішенні кейсів. Менторство зосереджуватимесь на найважливіших для команди питаннях, які будуть визначені в процесі відбору команд. Ментори надаватимуть свої послуги на платній основі, яка є можливою завдяки фінансовій підтримці МЗС ФРН.

Хто стане менторами?

Українські та німецькі спеціалісти з відновлювальної енергетики та лідери енергетичних кооперативів, відібрані на основі досвіду та знання українських реалій.

Ментори:

  • - зацікавлені у менторській діяльності;

  • - мають досвід роботи у проєктах відновлювальної енергетики;

  • - вільно володіють англійською мовою;

  • - готові до щонайменше 4 консультацій та стартових зустрічей, спонтанних запитань;

Відібраним для менторства експертам пропонується пройти підготовчий тренінг для глибшого ознайомлення з методиками менторства, розуміння способів побудови енергетичних спільнот та знайомства з лідерами енергетичних спільнот з Німеччини.

Тренінг відбудеться 25-26 липня 2023 року в м. Берлін та проводитиметься тренерами Європейської федерації енергетичних кооперативів Rescoop.

Деталі: https://www.citizenenergy.com.ua/events/vidkryto-reyestratsiyu-mentoriv-proyektu

Реєстрація для потенційних менторів відкрита до 30 червня 2023 року за цим посиланням.

Контакти

  • ГО Агенція сталого розвитку ”СИНЕРГІЯ”
  • e-mail: [email protected]
  •  +380677014731

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.