bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

АЮКУ шукає аналітика/киню для дослідження діяльності надавачів правової й інформаційної допомоги ВПО
19.11.2023

ГО “Асоціація юридичних клінік України” шукає аналітика/аналітикиню для роботи в проєктах, повʼязаних з діяльністю надавачів правової та інформаційної допомоги й підтримки внутрішньо переміщеним особам з боку інституцій громадянського суспільства, юридичних клінік, рад внутрішньо переміщених осіб, органів влади в Україні. 

Дослідник або дослідниця працюватиме в межах двох паралельних проєктів, які реалізує Асоціація юридичних клінік України у партнерстві з Польською Фундацією юридичних клінік та Інститутом Рауля Валленберга (Швеція): проєкт «Посилення захисту прав українських ВПО та біженців через правопросвіту», що фінансується Радою міністрів північних країн (Північною радою) та проєкт «Підтримка України шляхом забезпечення посиленого захисту прав ВПО та біженців», що фінансується Шведським інститутом.

Опис обовʼязків: 

  • Проведення дослідження діяльності ключових організацій у сфері правопросвіти та надання правової допомоги, які працюють з українськими ВПО (аналіз існуючих досліджень, робота з відкритими даними);
  • Підготовка опитувальника та проведення онлайн-опитування (близько 30-40 відповідних акторів для України);
  • Проведення інтервʼю з обраними акторами (3-5 в кожній цільовій групі);
  • Мапування основних організацій у сфері правопросвіти та надання правової допомоги, які працюють з українськими ВПО та біженцями (2);
  • Підготовка та презентація аналітичного звіту за результатами дослідження.

Методологія дослідження: проєкти реалізуються одночасно в трьох країнах. Вибірка по кожній із груп стейкголдерів варіює від 5 до 15, із залученням мережі юридичних клінік (не менше 15) та хоча б 1 локального стейкголдера від кожної ЮК, з яким вона співпрацює у своєму регіоні. Методологія включає в себе:

  • аналіз відкритих джерел та існуючих звітів;
  • проведення онлайн-опитування за попередньо розробленими запитаннями (можлива адаптація);
  • проведення глибинних інтерв’ю (3-5 в межах кожної цільової групи, за попередньо розробленими запитаннями з можливістю їх адаптації);
  • надсилання інформаційних запитів (за потреби).

Очікуваний результат роботи: аналітичний звіт-огляд діяльності надавачів правової та інформаційної допомоги й підтримки внутрішньо переміщеним особам з боку інституцій громадянського суспільства, юридичних клінік, рад внутрішньо переміщених осіб, органів влади в Україні.

Звіт складатиметься з двох частин – тематичний аналіз діяльності інституцій громадянського суспільства; аналіз діяльності юридичних клінік, рад ВПО, органів влади.

Мова виконання дослідження: українська

Термін проведення дослідження: 25 листопада 2023 року – 25 січня 2024 року

Основні вимоги до кандидата/кандидатки: 

  • Досвід аналітичної роботи (до резюме просимо додати покликання на Ваші дослідження або інші підтвердження досвіду проведення аналітичних досліджень із застосуванням описаних вище методів);
  • Розуміння специфіки роботи юридичних клінік (підтвердження такого досвіду);
  • Попередній досвід роботи з темою надання правової допомоги, інформаційного супроводу внутрішньо переміщеним особами;
  • Розуміння системи взаємодії різних категорій стейкголдерів в Україні, які надають правничу та інші види допомоги ВПО;
  • Вміння працювати з інструментами дослідження: Google застосунками, онлайн-платформами, інструментами обчислення даних тощо. Досвід роботи з відкритими даними (open data) надаватиме перевагу при відборі.

Оплата роботи аналітика: 50 тис. грн. за фіналізоване дослідження, супроводжуване презентацією до нього, участь у презентації дослідження (орієнтовно наприкінці січня – в лютому 2024)

Проведення оплати можливе особі, яка зареєстрована як ФОП (фізична особи-підприємець), ІІІ група, єдиний податок, необхідні КВЕДи:

  • Код КВЕД 63.99 Надання інших інформаційних послуг, н. в. і. у.;
  • Код КВЕД 69.10 Діяльність у сфері права;
  • Код КВЕД 72.20 Дослідження й експериментальні розробки у сфері суспільних і гуманітарних наук

Резюме з обовʼязковими покликаннями на Ваші дослідження або інші підтвердження релевантного досвіду  просимо надсилати на адресу: [email protected] до 24 листопада 2023, 16.00 з поміткою в темі листа «Аналітик/аналітикиня проєкту NCM&SI».

За додатковою інформацією звертатися до ГО «Асоціація юридичних клінік України»: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.