bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тетяна Герасимчук: «Я потрібна дітям, а вони потрібні мені»
08.09.2014

ГУРТ продовжує публікувати волонтерські історії призерів конкурсу «Волонтер року 2013». У своїй історії Тетяна Герасимчук розповіла, чому насамперед потрібно навчити дітей.

Я, Тетяна Герасимчук, маючи певний життєвий досвід і бажання формувати патріотизм в учнів навчальних закладів, зрозуміла: діти повинні знати з перших вуст,що таке Закон, Честь і Патріотизм.

Знання Законодавства, розуміння Честі та стереотипів Патріотики можна дати наживо дітям у Житомирській обласній  бібліотеці для дітей. Тут, де постійно б’є джерело розумного, доброго, вічного.

Поряд із юними громадянами Житомирщини ставала молодшою, бо перш ніж дати відповідь на вічне «чому», «навіщо» та «як», шукала відповіді вже не один рік (клуб «Феміда», «Закон і Честь»).

Проте 2013 рік – переломний у суспільному значенні.

Україна вже інша, села та міста інші, люди інші, мислення інше. Важко переоцінити, як ще донедавна було недопустимим носіння національного прапора юнаками в Житомирі, скандування «СЛАВА УКРАЇНІ!», а слуги правопорядку зупиняли, забирали...

Щоб захисти Честь, Закон, роздала свої візитівки.  Спрацювало – не забирали у відділення.

Додавала впевненості дітям у правоті відстоювання своїх прав, свобод, невідворотності покарання для не законослухняних, превентивності свого альтруїстичного бачення (на кшталт – «хочу» замість «необхідно»). Ми спільно вивчали закони, проводили дискусії, круглі столи, зустрічі з неординарними людьми Житомирщини.

А яка користь від  артефактів ХІХ-ХХ століть (експонати Музею міліції Житомирщини)! Там дихає патріотизм.

Маю користь від таких постійних зустрічей – я потрібна їм ,а діти потрібні мені, бо так знаходжу нових  друзів. Давати  добро й отримувати задоволення !

Діти – той живий матеріал, що має майбутнє. А якщо є майбутнє, є життя.

Контакти

Коментарі

Виктория Яременко   3400 днів тому   #  

Ось такі люди потрібні нашій країні)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.